Katarzyna Zawada
Wydawca/Redaktor, Dział Rozwoju OnlineStrefa Agro
544 materiały
Z zawodem dziennikarza jestem związana od ponad 10 lat. Specjalizuję się w branży agro, nie są mi obce tematy polityczne i sportowe. Do Polska Press trafiłam na stałe ponad rok temu. Co ciekawe, nie jest to moje pierwsze spotkanie z tym wydawnictwem. W trakcie studiów stawiałam tu pierwsze kroki, ucząc się podstaw rzetelnego dziennikarstwa.
Stawiam na jasny przekaz i kontakt z czytelnikami. Wybieram tematy, które zaspokoją głód wiedzy zarówno rolników, prezesów firm, producentów, jak i zwykłych konsumentów.
Prywatnie jestem spełnioną żoną i mamą dwójki dzieci. Pochodzę z Warszawy, ale obecnie mieszkam w woj. podlaskim. Kocham kawę, podróże, serialowe maratony, piłkę nożną i skoki narciarskie.
Masz ciekawy temat? Napisz do mnie: [email protected]

Wsie słyną z pięknych palm. Jak tworzą je gospodynie na Niedzielę Palmową?
W sezonie przedświątecznym na każdym bazarku i w markecie dostępne są gotowe palemki. Mnogość barw, różnorodność materiałów, kilka rozmiarów – każdy może...

Z kaczki, kury lub bażanta. Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół?
Rosół jak u mamy? A może rosół jak u babci? Aromatyczny zapach i intensywny smak bulionu wielu z nas kojarzy się z dzieciństwem. Domowa zupa pomagała na...

Domowa ćwikła. Jak ją przyrządzić? Sprawdzi się do wielkanocnych dań
Ćwikła od lat gości na domowych stołach, stanowi smakowity dodatek do dań i przekąsek. Można kupić gotową, można też pokusić się o przygotowanie własnej. Bazą...

Jak zrobić domową musztardę? Smak gorczycy urozmaici nie tylko wielkanocne potrawy
Sarepska, stołowa, dijon – na sklepowych półkach nie brakuje słoiczków z różnymi musztardami. Bazą każdej z nich jest gorczyca. Pikantny dodatek wzbogaca...

Jak zrobić tradycyjny majonez w domu? Oto przepisy gospodyń wiejskich
Jak zrobić tradycyjny majonez w domu? Na wsiach niektóre gospodynie korzystają tylko z własnoręcznie ubitej masy. To dodatek do sałatek, kanapek i dań nie tylko...

Symbolika jajka i baranka. Oto, co znajdziesz w koszyczku wielkanocnym
Zbliża się najważniejsze dla chrześcijan święto – Wielkanoc. Zanim siądziemy do stołu świętować zmartwychwstanie Chrystusa, najpierw przejdziemy przez Niedzielę...

Żurek a barszcz biały. Zakwas ma znaczenie
Żurek i barszcz biały. Na pierwszy rzut oka podobne, jednak różnią się składem i konsystencją. Podawane jako główne dania wielkanocne, często z jajkiem na...

Wiosenne grzyby. Z koszykiem nie tylko po smardze
Choć wiosna nie sprzyja grzybom, ich wybór nie jest duży i trzeba się natrudzić, by jakieś znaleźć, wielu pasjonatów próbuje swoich sił i wyrusza z koszykiem w...

Rzeżucha na Wielkanoc. Kiedy ją wysiać, aby zakiełkowała na święta?
Wielkanoc 2023 zbliża się wielkimi krokami, warto wiedzieć, kiedy wysiać rzeżuchę tak, by w pełni świeżości ozdobiła świąteczny stół i podrasowała smakiem...

Nimfy kleszczy można pomylić z pieprzykami. Jak się ich pozbyć?
Nimfy kleszczy są przejściową formą w rozwoju kleszcza. O ile dorosłego insekta łatwo zauważyć, o tyle na nimfy trudno zwrócić uwagę. Przypominają ziarno maku,...
Najpopularniejsze
CENEO.PL Sony Xperia 1 IV 12/256GB Czarny
smartfon xperia 1 iv dysponuje najlepszymi rozwiązaniami firmy sony dla każdego użytkownika i...