Składniki:
2 łyżki masła
1 cebula
400g kurek
1 ząbek czosnku
400 g ziemniaków
1 marchewka
1 litr bulionu
posiekany szczypiorek
Wykonanie:
W garnku na oleju musimy zeszklić pokrojoną wcześniej cebulę. Po chwili dodajemy kurki i czosnek. Pamiętajmy, żeby co 5 minut mieszać.
W następnej kolejności wrzucamy do garnka obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a także marchewkę, którą należy zetrzeć na tarce. następnie wlewamy gorący bulion i całość gotujemy na małym ogniu. Grzyby nie powinny nam się rozpadać. Zupę powinniśmy gotować ok. 25 minut do czasu, aż ziemniaki i marchewka będą miękkie. Na koniec dodajemy szczypiorek, a także pieprz, aby nadać zupie wyrazistszego smaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?