Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z...
fot. Tomasz Hołod / Polska Press

Cukier i ocet wróciły do sklepów, co z masłem, chlebem i mlekiem. Co jeszcze podrożeje i warto kupić nim zniknie z półek?

Masło: już drogie, ale to nie koniec - ostrożnie z zamrażaniem!
Czy robić zapas – zwłaszcza, że masło bywa często w promocjach? Można, ale nie dłużej niż wynosi termin przydatności. A mrożenie? Pamiętajmy, że nie każde masło nadaje się do zamrożenia – te najtańsze kostki są wyprodukowane z brył, które już były mrożone (dlatego m.in. tak kiepsko się rozsmarowuje), a kolejne mrożenie produktów spożywczych jest z reguły zakazane (grozi zatruciami pokarmowymi) a co najmniej niezalecane.
Owszem, jeśli mamy pewność, że masło jest w 100 proc. świeże i nie było mrożone, spokojnie można je „zdeponować” w zamrażarce nawet na długie miesiące.

Zobacz również

Plenerowa „Cukiernia u Turka” powróci do grodu nad Nettą

Plenerowa „Cukiernia u Turka” powróci do grodu nad Nettą

Kwiaty i sadzonki na targowisku w Kielcach. Są poziomki, begonie, irysy [ZDJĘCIA]

Kwiaty i sadzonki na targowisku w Kielcach. Są poziomki, begonie, irysy [ZDJĘCIA]

Polecamy

Nie łykaj razem! Te suplementy diety lepiej działają oddzielnie

Nie łykaj razem! Te suplementy diety lepiej działają oddzielnie

GIS: Mąka migdałowa, FIVIO, 250 g (22.04)

GIS: Mąka migdałowa, FIVIO, 250 g (22.04)

Największa atrakcja Egiptu blisko otwarcia! Nie zgadniesz, co stoi na przeszkodzie

Największa atrakcja Egiptu blisko otwarcia! Nie zgadniesz, co stoi na przeszkodzie