Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Nowoczesny wymiar ochrony pracy. 105 lat Państwowej Inspekcji Pracy

Nowoczesny wymiar ochrony pracy. 105 lat Państwowej Inspekcji Pracy

Mieszkańcy Stalowej Woli sprzeciwiają się wycince lasu pod strefę gospodarczą

NOWE
Mieszkańcy Stalowej Woli sprzeciwiają się wycince lasu pod strefę gospodarczą

Polecamy

Świetne wieści z Hyeres. Biało-Czerwoni wywalczyli trzy przepustki olimpijskie!

Świetne wieści z Hyeres. Biało-Czerwoni wywalczyli trzy przepustki olimpijskie!

Piłkarskie Orły. Ostatnia odsłona walki o kwietniowe laury

Piłkarskie Orły. Ostatnia odsłona walki o kwietniowe laury

Najlepsze miejsce na grilla. Zobacz, gdzie ustawić grilla w ogrodzie i plenerze

Najlepsze miejsce na grilla. Zobacz, gdzie ustawić grilla w ogrodzie i plenerze