2/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Karol Zalewski po ceremonii medalowej: Mamy za sobą nieprzespaną noc

Karol Zalewski po ceremonii medalowej: Mamy za sobą nieprzespaną noc

Ostatniego dnia lipca tłum plażowiczów wypoczywał na Dojlidach

Ostatniego dnia lipca tłum plażowiczów wypoczywał na Dojlidach

Polecamy

Jaki strój kąpielowy dla dziecka na baden wybrać?

Jaki strój kąpielowy dla dziecka na baden wybrać?

Kiedy będą ferie 2022? Terminy dla wszystkich województw

Kiedy będą ferie 2022? Terminy dla wszystkich województw

Tanie podręczniki skzolne - gdzie kupić?

Tanie podręczniki skzolne - gdzie kupić?

Dodaj ogłoszenie