"Zappa" Restauracja & Klub

(now)
Tradycyjne pierogi zapieka się tu na liściu kapusty z beszamelem i wiórkami żółtego sera. Podaje prosto z pieca. Żurek robiony jest na prawdziwym zakwasie. Kucharze w restauracji Zappa nie korzystają z półproduktów. Potrawy powstają na miejscu, od podstaw, z naturalnych składników.

Zarówno dania regionalne, golonka, karkówka, schab czy gołąbki, jak i przysmaki kuchni śródziemnomorskiej.
Mieszanka bluesa, rocka i jazzu tworzy klubowy nastrój. Tworzą ją też sami goście. Można przynieść nagranie ulubionego koncertu i obejrzeć je na ponadtrzymetrowym ekranie. System nagłośnienia działa na tyle selektywnie, że muzyka dociera do każdego zakątka sali, a jednocześnie nie przeszkadza w rozmowie.
Latem w pełnym zieleni oświetlonym ogródku z grillem pojawia się ruchoma scena. Goszczą na niej formacje białostockie i nie tylko, obejrzeć można kabaretowe występy. Zimą występy live przenoszą się do głównej sali klubu z drink barem. Bo jest jeszcze druga - kominkowa, do bardziej kameralnych posiedzeń.
Wnętrze także tonie w zieleni - właściciele sami hodują kwiaty. Nie znajdziemy tu zapiętych pod szyję kelnerów, wykrochmalonych obrusów, blichtru i zadęcia. Można za to liczyć na swojską atmosferę, w sam raz do spotkania przy piwie czy rodzinnego obiadu.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie