Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy” zdobywa rynek. Franczyzą.

PR
W poprzednim sezonie w całej Polsce funkcjonowało 13 lodziarni pod tym szyldem. W tym roku franczyzowa sieć planuje otworzyć kilkanaście kolejnych lokali, gdzie serwowane będą desery na bazie tradycyjnej, przedwojennej receptury.

Pierwszy lokal został otwarty dokładnie dwa lata temu w Białymstoku. Desery od razu zyskały wielu miłośników. Lato 2015 roku było dla Wytwórni wielkim sukcesem, zwieńczonym zdobyciem tytułu najlepszej lodziarni w mieście.

- Zachęceni serdecznym przyjęciem ze strony konsumentów postanowiliśmy stworzyć sieć franczyzową. Od tego czasu lista naszych lodziarni systematycznie się powiększa – przyznaje Aleksandra Szarkowska, menedżer Wytwórni Lodów Prawdziwych „U Lodziarzy”.

Kolejne punkty powstawały kolejno w Augustowie, Łomży, Suwałkach, Ełku, Białymstoku - w Atrium Biała i galerii Alfa. W ubiegłym roku w Trójmieście otworzyły się aż trzy w: Gdyni, Rumi i Gdańsku. W międzyczasie zaś do sieci dołączały kolejne - w Olsztynie, Żarach, Białej Podlaskiej.

- W tym roku zaplanowano otwarcia kolejnych lodziarni. Ile finalnie ich powstanie trudno przewidzieć, ponieważ wciąż prowadzimy rozmowy z zainteresowanymi nawiązaniem współpracy przedsiębiorcami. Na pewno w tym sezonie przybędzie minimum 20 nowych punktów – dodaje przedstawicielka sieci.

Nowe wytwórnie „U Lodziarzy” będzie można od tego sezonu spotkać m.in. w Kazimierzu Dolnym, Wysokiem Mazowieckim, Supraślu, Stalowej Woli, Lęborku, Wasilkowie, Sławnie, Skawinie, Katowicach, Iławie, Jaworznie. Dodatkowo zaś powstaną trzy lodziarnie w Krakowie i tyle samo w stolicy. Część spośród nich miała już swoją inaugurację podczas niedawnej majówki, inne natomiast ruszą dosłownie lada chwila.

- Wierzymy, że nowo powstające lodziarnie powtórzą sukces tych, dotychczas działających. Mamy nadzieję, że również i tam klienci rozsmakują się w naszych niepowtarzalnych lodowymi specjałami – przyznaje przedstawicielka marki.

jak zapewniają właściciele marki, wyróżnikiem lodów z Wytwórni jest oryginalna, polska receptura ich przygotowywania, która powstała w okresie międzywojennym. Dzięki wykorzystaniu odpowiedniej technologii, twórcom lodziarni udało się odtworzyć ten smak i konsystencję. Są to wyłącznie produkty naturalne: świeże owoce, warzywa, a przede wszystkim mleko. Nie może być ono pasteryzowane, ani modyfikowane. Właściciele lodziarni współpracują z gospodarstwami ekologicznymi, które każdego dnia dostarczają świeże surowce do wytwarzania lodów.

Dodatki stosowane do przyrządzania nowych smaków są precyzyjnie wyselekcjonowane i pochodzą z całego świata. Przykładem może być oryginalna, brazylijska kawa i kakao czy belgijska czekolada.

W codziennej sprzedaży znajdują się trzy tradycyjne smaki – truskawkowy, czekoladowy i śmietankowy. Ale to nie wszystko. Każdego dnia lodziarnia zaskakuje swoich klientów oferując dwie niepowtarzalne propozycje – jeden smak na bazie mleka oraz sorbet. Każdy, kto choć raz próbował tych lodów nie będzie więc zdziwiony lodami o smaku marchewkowym, fasolowym, szpinakowym, ogórkowym, rabarbaru czy chałwy.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie