Wyróżnienia dla Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej

Redakcja
Wyróżnienia dla Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej
Wyróżnienia dla Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej
Moniecka Spółdzielnia Mleczarska zdobyła trzy wyróżnienia na XXII Targach Mleczarskich MLEKO-EXPO 2013.

Przedsiębiorstwo z Podlasia zajęło czwarte miejsce w rankingu Najlepszych Spółdzielni Mleczarskich i siódme wśród Największych Spółdzielczych Eksporterów 2012 roku. Spółdzielnia za wybitne osiągnięcia w eksporcie otrzymała dodatkowo Puchar Prezesa Agencji Rynku Rolnego.

- Wyróżnienia przyznane Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach cieszą nas tym bardziej, że przedsiębiorstwo w gronie najlepszych Spółdzielni znalazło się po raz kolejny. Przyznane laury są więc potwierdzeniem stabilnego rozwoju i dobrej sytuacji w firmie oraz wysokiej jakości i wzrostu popularności naszych produktów – mówi Stanisław Jamiołkowski, prezes Spółdzielni Mleczarskiej w Mońkach.

Targi Mleczarskie MLEKO-EXPO 2013 zgromadziły największych producentów i przetwórców mleka w kraju. Podczas wydarzenia zaprezentowane zostały artykuły mleczarskie oraz maszyny i urządzenia dla przemysłu mleczarskiego. Pokazy zorganizowane zostały przez Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi – Stanisława Kalemby. Hasłem przewodnim targów było: „MLEKO-NA ZDROWIE!”

Informacje o firmie:
Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach należy do grona najnowocześniejszych zakładów mleczarskich w Polsce. Powstała 1 maja 1972 roku z połączenia Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Dolistowie i Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Krypnie. MSM specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, masła extra i miksów tłuszczowych, oraz wyrobów proszkowanych: serwatki w proszku i okresowo odtłuszczonego mleka w proszku.
Produkcja w MSM w Mońkach odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, iż produkty są najwyższej jakości. Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001:2000, a także Zakładowy Kodeks Dobrej Praktyki Produkcyjnej / Dobrej Praktyki Higienicznej GMP/GHP oraz System HACCP.

monki
 

 

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie