MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na...
fot. pixabay.com

Wędzone, parzone i surowe. Swojskie wędliny przygotujesz w kuchni

Szynka parzona

Aromatyczna szynka peklowana to rarytas nie tylko na niedzielny obiad, ale także propozycja wędliny do codziennych kanapek. W pierwszym etapie szynka musi poleżeć w zimnej solance z cukrem i przyprawami ok. 4 dni. Część solanki można wykorzystać do nakłucia mięsa strzykawką. Następnie należy opłukać mięso, wrzucić do wrzątku i gotować przez kwadrans.

Zobacz również

Prawdziwy jarmark cudów na Podgórskiej Wyprzedaży Garażowej

NOWE
Prawdziwy jarmark cudów na Podgórskiej Wyprzedaży Garażowej

Osada Pałacowa w Skierniewicach na unikalnych zdjęciach z lat 30-tych

Osada Pałacowa w Skierniewicach na unikalnych zdjęciach z lat 30-tych

Polecamy

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Putin o propozycji olimpijskiego rozejmu Macrona: „Tą drogą daleko nie zajdziemy”

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!

Jak dobrze znasz kwiaty balkonowe? Sprawdź się w naszym quizie!

Gdzie spędzić Dzień Dziecka na Dolnym Śląsku? Zobacz najciekawsze atrakcje dla dzieci

Gdzie spędzić Dzień Dziecka na Dolnym Śląsku? Zobacz najciekawsze atrakcje dla dzieci