Festiwal odbędzie się na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ. Poniżej szczegółowy program tego dwudniowego święta piwoszy:
29 maja (czwartek)
Miejsce – audytoria Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej
10:10 – 10:20 Oficjalne rozpoczęcie Festiwalu przez Władze Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności
10:20 – 10:50 Wykład I: Kobieta i Piwo – wykład poprowadzi Magdalena Banasiak – Certyfikowany Sędzia Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych
10:55 - 11:20 Wykład II: Jak zostać piwowarem – rozmowa z ojcem polskiego piwowarstwa domowego dr Andrzejem Sadownikiem
11:25 – 11:55 Wykład III: Oblicza piwnej kultury – wykład poprowadzi Maciej Chołdrych – Piwoznawcy.pl
12:00 – 12:25 Wykład IV: Przegląd piw produkowanych w Polsce – wykład poprowadzi Andrzej Olkowski – prezes Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich
12:30 – 13:15 Case study – konkurs dla studentów, przygotowanie prezentacji na temat „Innowacje w Piwowarstwie”
13:20 – 13:40 Sesja posterowa „Zdrowotne aspekty piwa”
14:15 - 16:00 „Rozpoznawanie wad smakowo-zapachowych piwa” – warsztaty analizy sensorycznej piwa dla studentów – poprowadzi dr Edyta Kordialik-Bogacka
30 maja (piątek)
Miejsce – zamknięty teren dziedzińca Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności
10:00 oficjalne rozpoczęcie pikniku „Kultura degustacji produktów fermentacji”
10:30 rozpoczęcie pokazu warzenia piwa – Klub Miłośników Piwowarstwa Ericpol, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych, Bractwo Piwne
12:00 wręczenie nagród laureatom sesji posterowej oraz konkursu
13:00 zakończenie IV Coolturalnego Festiwalu Piwa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?