Mateusz Łuczaj ma 26 lat i jest inżynierem medycznym. Mieszka w Warszawie.
Skończył Politechnikę Warszawską i Szkołę Muzyczną. Ale studia to tylko spełnienie marzenia rodziców, on chciałby się realizować w gotowaniu. Od niedawna prowadzi bloga kulinarnego. Największą inspiracją i impulsem do gotowania była nieporadność w kuchni jego mamy, więc już jako młody chłopak zaczął przygodę kulinarną. Będąc w południowych Indiach kilkakrotnie gotował z Hindusami ramię w ramię. Zainteresowania pozakulinarne to muzyka (gra na kilku instrumentach), wspinaczka, książki, filozofia, nowinki ze świata nauki. Zajął 4. miejsce na otwartych mistrzostwach w stepowaniu w Monachium. Marzy o posiadaniu winnicy. Jest po szkoleniach winiarskich. - czytamy na stronie MasterChef 2016
Przypomnijmy, że kucharze amatorzy będą walczyć o tytuł Mistrza Kuchni, nagrodę pieniężną w wysokości 100 tysięcy złotych i kontrakt na wydanie autorskiej książki kucharskiej.
Finaliści "MasterChef’a" to ludzie, którzy nigdy nie gotowali profesjonalnie, ale swoją ogromną pasją i entuzjazmem często przewyższają zawodowych kucharzy. Są pełni nietuzinkowych pomysłów i nie jest im obce eksperymentowanie w kuchni - czytamy na oficjalnej stronie MasterChef’a.
W programie uczestnicy będą musieli zmierzyć się nie tylko z własnymi słabościami, ale również ze stresem, gotując niezwykle wyszukane potrawy pod presją bezlitośnie upływającego czasu.
Źródło: Dzień Dobry TVN
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?