1 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marocchino Fondente...

W Dzień Matki zaskocz swoją Mamę słodką pobudką, przygotowując jej śniadanie do łóżka

Marocchino Fondente

SKŁADNIKI
Na 1 porcję

• 1 espresso
• wiórki ciemnej czekolady
• gorzkie kakao w proszku
• czarny pieprz mielony
• gorąca, mleczna pianka

PRZYGOTOWANIE

W małej filiżance, najlepiej szklanej dla lepszego efektu, zaparz espresso. Dodaj wiórki czekoladowe (ilość w zależności od preferencji smakowych), posyp obficie proszkiem kakaowym, dodając na koniec szczyptę pieprzu. Spień gorące mleko i udekoruj kawę mleczną pianką, wlewając ją powoli, tak by do kawy wlać możliwie jak najmniej samego mleka. Na koniec całość posyp raz jeszcze kakaowym proszkiem i udekoruj pozostałymi wiórkami czekolady.

Wypróbuj ten przepis z kawą Lavazza Qualità Rossa.

Zobacz również

IV LIGA PIŁKARSKA. Derby zachodniej Małopolski na jedno trafienie. Wyniki 29. kolejki

NOWE
IV LIGA PIŁKARSKA. Derby zachodniej Małopolski na jedno trafienie. Wyniki 29. kolejki

3 liga. Białek tradycyjnie pogrążył Karpaty

NOWE
3 liga. Białek tradycyjnie pogrążył Karpaty

Polecamy

Michał Bryl i Bartosz Łosiak bez sukcesu w Brazylii. Porażka w meczu o ćwierćfinał

Michał Bryl i Bartosz Łosiak bez sukcesu w Brazylii. Porażka w meczu o ćwierćfinał

Grand Prix du Morbihan - Marta Lach trzecia na mecie w Plumelec

Grand Prix du Morbihan - Marta Lach trzecia na mecie w Plumelec

Wielki pech utytułowanej lekkoatletki. Nie wystąpi w igrzyskach w Paryżu

Wielki pech utytułowanej lekkoatletki. Nie wystąpi w igrzyskach w Paryżu