3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Składniki:...

Pomysły na wege grilla: #9 SZPARAGI W CYTRYNOWEJ CUKINII

Składniki:

> 1 pęczek zielonych szparagów
> 1 cukinia
> 1 cytryna
> 2 łyżki oliwy
> 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu


Przepis:

1. Przy pomocy obieraczki cukinię obrać na szerokie, cienkie obierki. Obierać tylko miąższ cukinii, wnętrze z pestkami wyrzucić.

2. Cukiniowe obierki przełożyć do miseczki. Cytrynę otrzeć ze skórki i wycisnąć sok, dodać do obierek razem z oliwą i czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na bok na 5 – 15 minut.

3. W międzyczasie szparagi umyć, osuszyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy wysokości. Każdego szparaga owijać w paski cukinii, następnie odkładać na blachę do pieczenia.

4. Kiedy wszystkie będą gotowe, ułożyć na tacce grillowej. Piec do zarumienienia, pamiętając, by obrócić szparagi na drugą stronę.

5. Gorące obsypać solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

źródło: www.jadlonomia.com

Zobacz również

Roślinne zamienniki mięsa, ryb, jajek w menu osób na diecie wege, wkrótce powszechne

Roślinne zamienniki mięsa, ryb, jajek w menu osób na diecie wege, wkrótce powszechne

W Gibach morsy zainaugurowały sezon (zdjęcia)

W Gibach morsy zainaugurowały sezon (zdjęcia)

Polecamy

Dalej chcemy i podróżujemy ale robimy to zupełnie inaczej

Dalej chcemy i podróżujemy ale robimy to zupełnie inaczej

Droższe ubezpieczenie OC za punkty karne? Nie zawsze!

Droższe ubezpieczenie OC za punkty karne? Nie zawsze!

Forum Rolnicze. Wielkie odliczanie! Startujemy już w piątek w Bydgoszczy

Forum Rolnicze. Wielkie odliczanie! Startujemy już w piątek w Bydgoszczy

Dodaj ogłoszenie