Nieprawidłowości ujawniono w 5 placówkach, co stanowi 56 proc.podmiotów kontrolowanych i dotyczyły one: naruszenia przepisów o obowiązku uwidaczniania cen - 5 przypadków, braku aktualnego zaświadczenia z badań przeprowadzonych do celów sanitarno-epidemiologicznych - w 1 placówce, posiadania na stanie kuchni przeterminowanych surowców do produkcji – w 1 zakładzie, posługiwania się wagą z wygasłym dowodem legalizacji – w 1 przypadku.
Po kontroli inspektorzy nałożyli 6 mandatów karnych. W 5 przypadkach wydano żądanie usunięcia stwierdzonych nieprawidłowości.
źródło: Gazeta Współczesna
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?