Tykocin: Gęsina na św. Marcina w sobotę na zamku

(ak)
Gęsina na św. Marcina
Gęsina na św. Marcina sxc.hu
Prawdziwa uczta na zamku w Tykocinie.

W wielu krajach dzień św. Marcina obchodzony jest z gęsiną na stole. To tradycyjna potrawa m.in. w Niemczech, Francji i w Szwecji. W sobotę nie zabraknie jej na Zamku w Tykocinie.

Wykupując voucher za 50 zł od godz. 16 w sobotę będzie można konsumować dania z drobiu. Gościem będzie Grzegorz Markiewicz - specjalista kuchni staropolskiej. Dr Iwona Kulesza-Woroniecka opowie o tradycji i historii kuchni staropolskiej, a Ewa Wroczyńska o obrzędowości i kulinariach Podlasia.

Więcej w serwisie Strefa Imprez

Czytaj e-wydanie »

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie