MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Piast Gliwice zdecydował o przyszłości trenera Aleksandara Vukovicia

Piast Gliwice zdecydował o przyszłości trenera Aleksandara Vukovicia

Przygotowania do przebudowy DK 94 w Olkuszu nadal trwają

Przygotowania do przebudowy DK 94 w Olkuszu nadal trwają

Polecamy

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Wiemy, jaki był temat rozprawki i opowiadania na egzaminie ósmoklasisty z polskiego

Wiemy, jaki był temat rozprawki i opowiadania na egzaminie ósmoklasisty z polskiego

Przebudowa rynku w Supraślu. Jak wyglądają prace i co się zmienia?

Przebudowa rynku w Supraślu. Jak wyglądają prace i co się zmienia?