Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W gotowych sosach, zwłaszcza majonezowych i zabielanych,...
fot. Doris Morgan/Unsplash

To najgorsza żywność dla jelit. Naukowcy ostrzegają: sprzyja zapaleniu i chorobie Leśniowskiego-Crohna. Zobacz produkty na „czarnej liście”

Gotowe sosy

W gotowych sosach, zwłaszcza majonezowych i zabielanych, nieodzowny jest dodatek emulgatorów. To także często źródło konserwantów, zagęstników, wzmacniaczy smaku – podobnie jak inne rodzaje sosów, zwłaszcza na bazie pomidorów.

Zobacz również

Udany rewanż Wilków Morskich. TKM w niedzielę rano zagra o brąz [wideo, foto]

Awokado możesz podać zamiast masła

Polecamy

Trzy Polki na podium w turnieju Grand Slam w Duszanbe. Igrzyska coraz bliżej!

Trzy Polki na podium w turnieju Grand Slam w Duszanbe. Igrzyska coraz bliżej!

Ostatnia szansa kajakarzy na wywalczenie biletu do Paryża. Kto wystartuje w Szeged?

Ostatnia szansa kajakarzy na wywalczenie biletu do Paryża. Kto wystartuje w Szeged?

To domowe urządzenie truje bardziej niż spaliny! Narażasz zdrowie całej rodziny

To domowe urządzenie truje bardziej niż spaliny! Narażasz zdrowie całej rodziny