Cukiernie w regionie usmażą dziś setki tysięcy pysznych pączków i faworków.
- Od wczesnego ranka będziemy pracować na pełnych obrotach - zapewniała wczoraj Marta Truskolawska z cukierni „U Lecha” w Łapach. - W nocy usmażymy 27 tysięcy pączków. Wszystkie będą formowane ręcznie i robione według naszej, autorskiej receptury.
Zobacz też: Tłusty Czwartek. Pączki i faworki warto przygotować w domu
W tej cukierni jest do wyboru sześć rodzajów pączków: z cukrem pudrem, lukrem, z czekoladą, adwokatem oraz wiedeńskie z kremem śmietankowym. Według starego porzekadła, kto dziś nie zje pączka, nie będzie miał szczęścia.
Tłusty czwartek to tradycyjne pożegnanie z karnawałem. Przed nami jeszcze ostatni weekend szaleństw, a od środy popielcowej - post.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?