MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej...
fot. Pavel Losevsky/123RF

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Kupowanie jogurtów na zapas

Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej wartości odżywczych zachowują. To zasada dotyczy zwłaszcza fermentowanych przetworów mlecznych, czyli jogurtów, maślanki, kefiru i mleka acidofilnego, które są źródłem probiotycznych bakterii. Ich zawartość w produktach mlecznych jest najwyższa w pierwszych dniach po produkcji i stopniowo maje, dlatego ze zjedzeniem jogurtu nie warto czekać do ostatniego dnia jego przydatności do spożycia.

Zobacz również

Nowy zawodnik Wieczystej Kraków. Przychodzi z Rakowa Częstochowa

Nowy zawodnik Wieczystej Kraków. Przychodzi z Rakowa Częstochowa

Basen w Stalowej Woli zamknięty tuż po otwarciu! Powodem skażenie wody

Basen w Stalowej Woli zamknięty tuż po otwarciu! Powodem skażenie wody

Polecamy

Pełne usta w pół minuty? Bez strzykawek i kosmetyków. Ten trik podbija internet

HIT DNIA
Pełne usta w pół minuty? Bez strzykawek i kosmetyków. Ten trik podbija internet

Tiktokerka pokazała, jak wyglądają wakacje w Czarnogórze. Warto się tam wybrać?

Tiktokerka pokazała, jak wyglądają wakacje w Czarnogórze. Warto się tam wybrać?

Stopy procentowe bez zmian. Raty kredytów zostaną na tym samym poziomie?

Stopy procentowe bez zmian. Raty kredytów zostaną na tym samym poziomie?