Warsztaty kulinarne
Zainteresowanie tematyką kulinarną jest coraz większe, a społeczność blogerów wciąż się rozwija, także w naszym regionie.
- Miłośnicy kuchni chcieliby poszerzać swoją wiedzę i zdobywać nowe umiejętności, jednak okazji ku temu jest w Białymstoku niewiele. Postanowiliśmy sami zorganizować takie spotkanie - mówią organizatorzy warsztatów, Iwona i Rafał Bortniczukowie, autorzy bloga Mr. & Mrs. Sandman.
Białostoczanie będą mieli okazję uczestniczyć w warsztatach i degustacji kuchni meksykańskiej. Będzie to lekcja gotowania, połączona z prezentacjami, kulinarnymi konkursami oraz prelekcjami szefa kuchni Macieja Tomaszewskiego z restauracji Sztuka Mięsa.
W programie przystawki guacamole i gorditats (mięsne i bezmięsne), danie główne - idealnie wysmażone steki z polędwicy wołowej, puree ze słodkich ziemniaków, salsa z kukurydzy i czarnej fasoli, a na deser mus czekoladowy z chili Morita.
Prezentacje i warsztaty: sposoby użycia różnego rodzaju noży, sekrety wołowiny - przygotowanie mięsa do smażenia lub grillowania, tajniki profesjonalnej kuchni oraz przepisów latynoamerykańskich, atrakcyjne konkursy z kulinarnymi nagrodami.
Spotkanie odbędzie się w środę 12 grudnia w restauracji Sztuka Mięsa przy ul. Krakowskiej 11 w Białymstoku.
Warsztaty kulinarne zaplanowane są w godz. 17-20 (rejestracja płatna), degustacja i prezentacje 18.30-20 (rejestracja bezpłatna). Liczba miejsc ograniczona.
Zapisy oraz informacje pod adresem mailowym [email protected]
Warsztaty organizują wspólnie: www.mrmrssandman.blogspot.com, restauracja Sztuka Mięsa, serwis DoradcaSmaku.pl.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?