Suempol z dwoma "Produktami na medal 2012"

(peż)
Suempol z dwoma "Produktami na medal 2012"Redaktor naczelna dwutygodnika Pani Domu Urszula Zubczyńska i Agnieszką Osiennik - Kulesza ze Suempolu z nagrodą
Suempol z dwoma "Produktami na medal 2012"Redaktor naczelna dwutygodnika Pani Domu Urszula Zubczyńska i Agnieszką Osiennik - Kulesza ze Suempolu z nagrodą
Suempol z Bielska Podlaskiego otrzymał nagrodę przyznawaną przez czytelniczki Pani Domu “ Produkt na medal 2012 “

 14. lutego w siedzibie Edipresse Polska w Warszawie odbyła się gala rozdania nagród.

- Konkurs ma na celu ułatwienie wyboru dobrych, zdrowych produktów. Wybierają je czytelniczki, więc jest to dla nas szczególnie ważne.- mówi Agnieszka Osiennik - Kulesza ze Suempolu.

Galę poprowadziła Agnieszka Cegielska, a w jury plebiscytu zasiedli: Ewa Wachowicz (producentka i gospodyni programu kulinarnego „Ewa gotuje”, autorka książek kulinarnych), Robert Sowa (mistrz kulinarny, autor książek kulinarnych, prowadzący warszawskąj restaurację Sowa & Przyjaciele), dr Agnieszka Jarosz (ekspert z Instytutu Żywności i Żywienia), Robert  Grotkowski (redaktor Działu Kulinarnego „Pani Domu”), Urszula Zubczyńska (redaktor naczelna „Pani Domu”).
Podczas uroczystości po wręczeniu nagród o podniebienia gości zadbał Robert Sowa i ekipa Restauracji Sowa & Przyjaciele. Zaproszeni goście mieli też okazje uczestniczyć w pokazie kuchni molekularnej oraz warsztatach carvingu przygotowanych specjalnie na tą okazję przez wielokrotnego mistrza Polski – Łukasza Szewczyka.
 

Uhonorowane zostały dwa produkty Suempolu

  • Łosoś norweski premium - plastry wycinane są z najlepszej części fileta, co sprawia, że są równe, zwarte i mają regularny kształt. Dodatkowo dla uniknięcia sklejania każdy plaster przełożony jest foliową przekładką. Dzięki tradycyjnemu wędzeniu oraz ręcznemu soleniu Łosoś Premium ma niepowtarzalny smak i aromat. Jego mięso jest delikatne w smaku.

 

  •  Łosoś pacyficzny - to tak zwany dziki łosoś. Jest odławiany w swoim naturalnym środowisku. Jego mięso ma ciemnoczerwoną barwę, która to uzależniona jest od pokarmu , który spożywa. Głównie są to skorupiaki. W smaku jest lekko słonawy i ma wspaniały aromat. Zawiera wiele wartościowych składników odżywczych. Jest źródłem białka i przede wszystkim zdrowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
     

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

k
karinka
śmiech na sali! oba łososie są takie same, różnią się jedynie opakowaniem i ceną :D 
Dodaj ogłoszenie