14. lutego w siedzibie Edipresse Polska w Warszawie odbyła się gala rozdania nagród.
- Konkurs ma na celu ułatwienie wyboru dobrych, zdrowych produktów. Wybierają je czytelniczki, więc jest to dla nas szczególnie ważne.- mówi Agnieszka Osiennik - Kulesza ze Suempolu.
Galę poprowadziła Agnieszka Cegielska, a w jury plebiscytu zasiedli: Ewa Wachowicz (producentka i gospodyni programu kulinarnego „Ewa gotuje”, autorka książek kulinarnych), Robert Sowa (mistrz kulinarny, autor książek kulinarnych, prowadzący warszawskąj restaurację Sowa & Przyjaciele), dr Agnieszka Jarosz (ekspert z Instytutu Żywności i Żywienia), Robert Grotkowski (redaktor Działu Kulinarnego „Pani Domu”), Urszula Zubczyńska (redaktor naczelna „Pani Domu”).
Podczas uroczystości po wręczeniu nagród o podniebienia gości zadbał Robert Sowa i ekipa Restauracji Sowa & Przyjaciele. Zaproszeni goście mieli też okazje uczestniczyć w pokazie kuchni molekularnej oraz warsztatach carvingu przygotowanych specjalnie na tą okazję przez wielokrotnego mistrza Polski – Łukasza Szewczyka.
Uhonorowane zostały dwa produkty Suempolu
- Łosoś norweski premium - plastry wycinane są z najlepszej części fileta, co sprawia, że są równe, zwarte i mają regularny kształt. Dodatkowo dla uniknięcia sklejania każdy plaster przełożony jest foliową przekładką. Dzięki tradycyjnemu wędzeniu oraz ręcznemu soleniu Łosoś Premium ma niepowtarzalny smak i aromat. Jego mięso jest delikatne w smaku.
- Łosoś pacyficzny - to tak zwany dziki łosoś. Jest odławiany w swoim naturalnym środowisku. Jego mięso ma ciemnoczerwoną barwę, która to uzależniona jest od pokarmu , który spożywa. Głównie są to skorupiaki. W smaku jest lekko słonawy i ma wspaniały aromat. Zawiera wiele wartościowych składników odżywczych. Jest źródłem białka i przede wszystkim zdrowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?