Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Świeżą, surową wołowinę, baraninę, jagnięcinę i wieprzowinę...
fot. Pxhere.com

Spleśniała śmietana, zjełczałe wędliny. Jak długo można przechowywać produkty w lodówce?

Mięso

Świeżą, surową wołowinę, baraninę, jagnięcinę i wieprzowinę przechowujemy w lodówce od 3 do 5 dni. Befsztyki możemy trzymać w zamrażarce do roku, kotlety i udźce - ok. 6 miesięcy. Mięsne resztki z posiłków pownniśmy zużyć do 4 dni. Mięso przechowujemy na środkowej półce. Mięsne resztki z posiłku zużywamy do 3 dni.

Zobacz również

Te zabytki w powiecie poznańskim wypięknieją! 2,5 mln zł dla 35 obiektów

Te zabytki w powiecie poznańskim wypięknieją! 2,5 mln zł dla 35 obiektów

Sądowa batalia Osiewały z Pabichem. Apelacja korzystna dla prezydenta Sieradza

Sądowa batalia Osiewały z Pabichem. Apelacja korzystna dla prezydenta Sieradza

Polecamy

Zaraz Chiny, potem Kenia, a na koniec piękny Paryż. Natalia Kaczmarek kontra świat!

Zaraz Chiny, potem Kenia, a na koniec piękny Paryż. Natalia Kaczmarek kontra świat!

Twoje dziecko może mieć kłopoty z nauką! Takie posiłki upośledzają pamięć

Twoje dziecko może mieć kłopoty z nauką! Takie posiłki upośledzają pamięć

Włoski klub z Polakami w składzie prowadzi w finale o tytuł mistrzowski!

Włoski klub z Polakami w składzie prowadzi w finale o tytuł mistrzowski!