Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Winchester. Wpadasz, płacisz 20 zł, jesz i oceniasz

Redakcja
Właściciele białostockiej Restauracji Winchester zdecydowali, że zanim nowa, zimowa karta dań trafi na stoły lokalu, przygotowane propozycje ocenią sami klienci.

W sobotę, 5 grudnia restauracja zaprasza na przedpremierową degustację dań. Goście zyskają szansę spróbowania wszystkich potraw z menu przygotowanego pod okiem cenionego szefa kuchni, ale też będą mieli okazję, aby anonimowo każde z nich ocenić. Zebrane w ten sposób opinie posłużą do skomponowania ostatecznej wersji menu, które wystartuje jeszcze w tym roku.

Kucharze z Winchestera zaserwują trzy różne rodzaje sałat, 2 zupy, 4 rodzaje przystawek i... 7 dań głównych. A potem trzy desery.

Restauracja wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów zdecydowała się na znaczące zmiany w swojej karcie. Przede wszystkim będzie ona krótsza, a propozycje bardziej wysublimowane i stylowe. Ale – według zapowiedzi przedstawicieli Winchestera – nie będą zawiedzeni również ci, którzy preferują tradycyjne dania kuchni amerykańskiej.

Wśród propozycji restauracji znajdzie się m.in. sałatka z krewetkami black tiger, z mango, kolendrą, pomidorami oraz kiełkami fasoli mung czy steki podawane z miksem sałat, ziemniakami confit oraz sosem z kości cielęcych.

- Płacąc jedynie 20 zł za udział w degustacji, każdy będzie mógł spróbować wszystkich potraw z nowej karty, od przystawek a deserach kończąc. Przygotowaliśmy też dla gości miłe niespodzianki. Co jasne, podawane w tym dniu porcje będą znacznie różniły się wielkością od tych serwowanych na co dzień. Ale mniejsze dania nie oznaczają gorszych doznań smakowych. Wręcz przeciwnie, degustując będziemy wstanie odkryć prawdziwą głębię smaków. Zapewniam jednak, że nikt głodny nie wyjdzie... - zacheca Mariusz Topczewski, manager lokalu.

Każdy z uczestników tej kolacji będzie mógł oceniać poszczególne propozycje wypełniając anonimową ankietę, która po zakończeniu wydarzenia będzie studiowana przez obsługę. 

Przedpremierowa degustacja odbędzie się w sobotę, 5 grudnia. Początek o godzinie 18. Udział w wydarzeniu wymaga wcześniejszej rezerwacji, a liczba miejsc jest ograniczona.
Dania będą serwowane po kolei, od początku do końca menu, jedno po drugim. Dlatego warto przyjść punktualnie, aby żaden z rarytasów nas nie ominął.

Miejsca można rezerwować telefonicznie i online. A więcej szczegółów można znaleźć na stronie dedykowanej akcji, pod adresem: www.winchester-restauracja.pl/go/degustacja oraz na profilu lokalu na facebooku, gdzie będą też prezentowane kolejne dania serwowane w trakcie tej degustacyjnej kolacji.

warchester

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny