Restauracja Da Grasso powstała w Białymstoku. Czwarta w Polsce

RedakcjaZaktualizowano 
Białostocka restauracja Da Grasso.
Białostocka restauracja Da Grasso.
Da Grasso, największa sieć pizzerii w Polsce, wchodzi na rynek z restauracjami. Jeden z lokali powstał w Białymstoku.

Cały artykuł przeczytasz w Strefie Biznesu.

polecane: Flesz: otyłość zabija Polaków, problem rośnie i dotyczy nastolatków

Materiał oryginalny: Restauracja Da Grasso powstała w Białymstoku. Czwarta w Polsce - Kurier Poranny

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 25

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.
S
SZXCENV56%

Jadłem rzadko w Baiłym fu!Jednak w Ełku niezła;)...Jak coś to Paradiso albo Quattro

zgłoś
d
damazpieskiem

mh..po pierwsze po co to dai de?? Grasso to tłusto...i już samo to powinno odstraszać La pizza NIGDY nie powinna być tą grasso/tlustą/..podstawa to : l'pizza ,pomodoro (dobry przecier) i mozzarella .Przed jedzeniem polać oliwa z OLIWEK ...smacznego ...i klieliszek czeronego wina z Toscani,Peruggi,Romagni....buon apettito!

zgłoś
P
Paulina

sluchajcie!razem z przyjaciolmi zamowilismy z de grasso Quasedille i torille!prosze Was nie zamawiajcie-wyrzucenie kasy w bloto,jakas masakra!W tortilli bylo:2plasterki pomidora,kilka listkow salaty lodowej, kawalki kurczaka wielkosci plytki mojego paznokcia i 3 male plasterki ogorka kiszonego i full sosu a placek byl najlepszy i najtwardszy z tego wszytskiego!

zgłoś
K
KochamBiałystok

Możliwe że się pomyliłem - jeśli tak to przepraszam. Byłem w Da Grasso dosyć dawno (aczkolwiek w swoim czasie bywałem dosyć często). To chyba w TelePizzy (która jest niedaleko tak jest), ale nie jestem pewien.

Co nie zmienia faktu - ciasto jest jakieś takie hmmm niby fajne i miękkie, ale koleżanka która przepracowała na podkarpaciu w pizzeri kilka powiedziała mi, że ciasto które po ściśnięciu reaguje jak sprężyna (a tak jest z da grasso) naładowane jest sztucznymi spólchniaczami.

zgłoś
G
Gość

Kurier poranny nie byłby sobą gdyby nie pisał bzdur i to spóźnionych. Pierwsza pizzeria z sieci da Grasso w Białymstoku powstała na przełomie 2005/2006 roku przy ul. Warszawskiej 2 A tuz przy wjeździe do Straży Pożarnej. powstała na miejscu uprzedniej restauracji ( nazwy nie pomnę). Otwarcie miało być na święta Bożego Barodzenia lecz z uwagi na uwagi sanepidu co do technicznych aspektów wyposażenia zaplecza(wbudowanie nawiewów mechanicznych w łazience, doprowadzenie wentylacji do pokoju biurowego) otwarto w styczniu 2006 roku. Pizzerie prowadzi młode małżeństwo z Radomia które sprowadziło się do Białegostoku-pozdrawiam panią Anetę!- z chwilą uruchomienia pierwszej pizzerii zamiarem było stworzenie sieci na cały Białystok , tak by od chwili złożenia zamówienia telefonicznego do dostawy do klienta nie minęło 20 minut. Powoli ten plan jest realizowany w czym należy tylko pogratulować samozaparcia.
Co zaś do paszkwili zamieszanych pod adresem tej sieci a chwalenie np. Savony- to nie wiem czy tam byście żarli te placki włoskie gdybyście wiedzieli za czyją kasę ta sieć powstała. Rechot Henia zza grobu.

zgłoś
z
zuch
CYTAT(KochamBiałystok @ 12.10.2009, 10:10:05)
Jadłem wiele razy w Da Grasso (widocznie nazwa nie ma być od włoskiego tłuszczu, tylko proste skojarzenie z trawką którą mają w logo) i kilka razy się zatrułem. Na początku pizzeria wydawała się idealna - smacznie i tanio, czego jeszcze mogliby chcieć studenci. Po pierwszej akcji łączyłem to z innymi daniami, które jadłem (przecież wcześniej wszystko było ok). Ale później sytuacja się powtórzyła i teraz już OMIJAM SZEROKIM ŁUKIEM tą jadłodajnie. Nazwać ich pizzerią nie można bo w pizzeri ciasto robi się samemu i kucharz wie z czego się składa, w TelePizzy i zdaje się Da Grasso ciasto po prostu jest dostarczane.


Człowieku, jakie dostarczane....na ciasto i sosy jest przepis, robi się to wszystko na miejscu, przed otwarciem pizzerii. Dostarczona to ty pizze jadłes chyba w TESCO:)
zgłoś
~weronika~
CYTAT(KochamBiałystok @ 12.10.2009, 10:10:05)
Jadłem wiele razy w Da Grasso (widocznie nazwa nie ma być od włoskiego tłuszczu, tylko proste skojarzenie z trawką którą mają w logo) i kilka razy się zatrułem. Na początku pizzeria wydawała się idealna - smacznie i tanio, czego jeszcze mogliby chcieć studenci. Po pierwszej akcji łączyłem to z innymi daniami, które jadłem (przecież wcześniej wszystko było ok). Ale później sytuacja się powtórzyła i teraz już OMIJAM SZEROKIM ŁUKIEM tą jadłodajnie. Nazwać ich pizzerią nie można bo w pizzeri ciasto robi się samemu i kucharz wie z czego się składa, w TelePizzy i zdaje się Da Grasso ciasto po prostu jest dostarczane.

W da grasso ciasto robią na miejscu-gdybyś tam jadł na pewno byś to zauważył, bo strefa produkcji jest otwarta.Mnie nigdy nie zaszkodziło, a jem tam przynajmniej raz w tygodniu, jak duże grono moich znajomych.Chyba jednak to nie to ci szkodzi.
Na Pięknej jest restauracja-miło, jak zawsze smacznie i zaskakująco elegancko.Byłam dzisiaj Polecam
zgłoś
K
KochamBiałystok
CYTAT(stały klient @ 11.10.2009, 23:00:53)
Najbardziej żenujące są wpisy typu "kilka razy się zatrułem".Gdybym ja się gdzieś zatruł choćby raz, na 100% nigdy więcej bym tam nie trafił!
Ale może są tacy co którzy powinni pisać bajki zamiast "tworzyć" wpisy

Jadłem wiele razy w Da Grasso (widocznie nazwa nie ma być od włoskiego tłuszczu, tylko proste skojarzenie z trawką którą mają w logo) i kilka razy się zatrułem. Na początku pizzeria wydawała się idealna - smacznie i tanio, czego jeszcze mogliby chcieć studenci. Po pierwszej akcji łączyłem to z innymi daniami, które jadłem (przecież wcześniej wszystko było ok). Ale później sytuacja się powtórzyła i teraz już OMIJAM SZEROKIM ŁUKIEM tą jadłodajnie. Nazwać ich pizzerią nie można bo w pizzeri ciasto robi się samemu i kucharz wie z czego się składa, w TelePizzy i zdaje się Da Grasso ciasto po prostu jest dostarczane.
zgłoś
R
Rafalskies
CYTAT(byly klient @ 8.10.2009, 22:02:19)
jedna z najgorszych pizzeri w mieście przestalem tam chodzic od czasu kiedy znalazlem w sosie czosnkowym chusteczke co swiadczy tylko o tym ze nie skonsumowane sosy nie sa wyrzucane a zlewane do kolejnych i podawane klientom ja znalazlem chusteczke a ciekawe jakie inni mieli niespodzianki

bzdura totalna. sosy nie są zlewane. wiem bo mój znajomy pracował w kuchni w da grasso i specjalnie go o to pytałem.
zgłoś
s
stały klient

Najbardziej żenujące są wpisy typu "kilka razy się zatrułem".Gdybym ja się gdzieś zatruł choćby raz, na 100% nigdy więcej bym tam nie trafił!
Ale może są tacy co którzy powinni pisać bajki zamiast "tworzyć" wpisy

zgłoś
d
dama z pieskiem
grasso we wloskim znaczy -tlusto,tluszcz...ale co ma znaczyc to da grasso ? nie wiem to nie po wlosku ! ...moze to esperanto? ..uczcie sie jezykow a potem popisujcie (sie!!!)
zgłoś
K
KochamBiałystok

Jeśli jedzenie bedzie tak samo chemiczne jak pizza Da Grasso to ja dziękuję jeść taki syf. Po tej pizzy zdarzyło mi się ładnych kilka razy nieźle wymiotować.

zgłoś
m
malutka

heh no skoro 32 letnią osobe nazywa sie dzieciakiem to sorry ale te forum to ... żal... jakos od ponad 12 lat chodze tamtędy do pracy i nigdy wcześniej tam pizzerii nie było!!!

zgłoś
b
byly klient

jedna z najgorszych pizzeri w mieście przestalem tam chodzic od czasu kiedy znalazlem w sosie czosnkowym chusteczke co swiadczy tylko o tym ze nie skonsumowane sosy nie sa wyrzucane a zlewane do kolejnych i podawane klientom ja znalazlem chusteczke a ciekawe jakie inni mieli niespodzianki

zgłoś
z
zewsi
CYTAT(duch lecha @ 8.10.2009, 17:38:30)
na pieknej 2 byla pizzeria !!!! prowadzona przez oryginalnego wlocha ale wy dzieciaki tego nie pamietacie!
no i kosztowala sporo

A i owszem. Zanim powstały tam różne przybytki dla gimnazjalistów była tam pizzeria prowadzonego przez prawdziwego Włocha.
Nazywała się Fabrizio i oferowała około sto rodzajów pizzy.
Nigdy później nie było już takiej pizzerii w mieście. :-(
zgłoś
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3