3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak...
fot. Grażyna Łacna-Walczak

Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak

Składniki
1 kg ogórków gruntowych 
czosnek
chrzan
koper 
  
Składniki na zalewę 

1 litr wody 
1 szklanka octu 
1 szklanka cukru 
3 łyżki soli 
4 łyżki musztardy sarepskiej 
liść laurowy
ziele angielskie
gorczyca 
  
Wykonanie
Zalewę gotować 10 minut, potem dobrze ostudzić. 
Ogórki pokroić w słupki (można obrać jak ktoś lubi miękkie). Na dno słoika włożyć czosnek, chrzan i ciasno poukładać ogórki. Na wierzch ułożyć koper. Zalać zimną zalewą i pasteryzować 5 minut.

Zobacz również

Ostrzeżenie GIS. Kolejne popularne produkty wycofane z obrotu

Ostrzeżenie GIS. Kolejne popularne produkty wycofane z obrotu

Czersk - pierwsza stolica Mazowsza

Czersk - pierwsza stolica Mazowsza

Polecamy

Lewandowski niby w cieniu, ale ustanawia kolejne rekordy

Lewandowski niby w cieniu, ale ustanawia kolejne rekordy

Sprawdź, które zupy wspomogą odporność oraz ochronę przed przeziębieniem i grypą .

Sprawdź, które zupy wspomogą odporność oraz ochronę przed przeziębieniem i grypą .

Opozycja chce powołania komisji śledczej ws. zarzutów stawianych przez Banasia

Opozycja chce powołania komisji śledczej ws. zarzutów stawianych przez Banasia

Dodaj ogłoszenie