3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak...
fot. Grażyna Łacna-Walczak

Ogórki w musztardzie Grażyny Łacnej-Walczak

Składniki
1 kg ogórków gruntowych 
czosnek
chrzan
koper 
  
Składniki na zalewę 

1 litr wody 
1 szklanka octu 
1 szklanka cukru 
3 łyżki soli 
4 łyżki musztardy sarepskiej 
liść laurowy
ziele angielskie
gorczyca 
  
Wykonanie
Zalewę gotować 10 minut, potem dobrze ostudzić. 
Ogórki pokroić w słupki (można obrać jak ktoś lubi miękkie). Na dno słoika włożyć czosnek, chrzan i ciasno poukładać ogórki. Na wierzch ułożyć koper. Zalać zimną zalewą i pasteryzować 5 minut.

Zobacz również

Podlaski Urząd Wojewódzki podsumował trzy lata działania programu "Czyste powietrze"

Podlaski Urząd Wojewódzki podsumował trzy lata działania programu "Czyste powietrze"

Porażka prezydenta. Białystok bez programu ochrony środowiska. Radni postawili weto

Porażka prezydenta. Białystok bez programu ochrony środowiska. Radni postawili weto

Polecamy

 Sousa powołał szeroką kadrę na San Marino i Albanię. Będzie pożegnanie Fabiańskiego

Sousa powołał szeroką kadrę na San Marino i Albanię. Będzie pożegnanie Fabiańskiego

Siedem goli na boisku beniaminka

Siedem goli na boisku beniaminka

Sokółczanie uchwyceni przez kamery Google Street View. Jesteście tu?

Sokółczanie uchwyceni przez kamery Google Street View. Jesteście tu?

Dodaj ogłoszenie