MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z...
fot. 123rf/nadianb

Przechowywanie mąki. W worku? W papierowym opakowaniu? Te błędy popełniasz na co dzień. Zobacz, jak zachować trwałość produktu

Mąka nie może być narażona na ciepło

Kluczowe jest miejsce przechowywania. Mąkę w workach, np. z młynu, ciężko przesypać ze względu na ilość. Dobrze umieścić ją w piwnicy lub spiżarni, w chłodnym i suchym miejscu. Produkt nie może być narażony na wilgoć, szczelne zamknięcie odpędzi też robaki. Podobnie w kuchni - małe ilości mąki wymagają zacienionej przestrzeni, bez styczności z ciepłem. Szafka, w której ląduje pojemnik, nie powinna stać blisko kaloryfera lub piekarnika.

Zobacz również

Dr Irena Eris Żeglarskie Mistrzostwa Polski Kobiet – olimpijka z Tokio najlepsza

Dr Irena Eris Żeglarskie Mistrzostwa Polski Kobiet – olimpijka z Tokio najlepsza

Wędkarski  memoriał Feliksa Ejsmonda. Zwycięzcą Jerzy Służalski [ZDJĘCIA]

Wędkarski memoriał Feliksa Ejsmonda. Zwycięzcą Jerzy Służalski [ZDJĘCIA]

Polecamy

Tegoroczny Zachor zachwyca. Przed nami jeszcze ciekawe koncerty!

NASZ PATRONAT
Tegoroczny Zachor zachwyca. Przed nami jeszcze ciekawe koncerty!

7 najgorszych potraw Polski. Turyści bezlitośnie ocenili krajowe specjały

7 najgorszych potraw Polski. Turyści bezlitośnie ocenili krajowe specjały

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig