Poznaj właściwości grzyba herbacianego. Wygraj książkę

Anna Kopeć
Kombucha od starożytnych czasów uznawana była za źródło energii i zdrowia. Obecnie przeżywa swój renesans, a jej właściwości zdrowotne docenione są na całym świecie, równie przez gwiazdy Hollywood.
Kombucha od starożytnych czasów uznawana była za źródło energii i zdrowia. Obecnie przeżywa swój renesans, a jej właściwości zdrowotne docenione są na całym świecie, równie przez gwiazdy Hollywood. Wojciech Wojtkielewicz
Dla naszego Czytelnika mamy egzemplarz poradnika Günthera W. Franka o eliksirze otrzymywanym przez przefermentowanie herbaty.

Kombucha inaczej zwana grzybem herbacianym to pradawny ludowy środek leczniczy, który był używany w Chinach już 2000 lat temu. Obecnie przeżywa swój renesans, a jego właściwości zdrowotne są doceniane na całym świecie, również przez gwiazdy z Hollywood. Dzięki autorowi teraz i Ty możesz sam przygotować z niego cudowny napój i cieszyć się jego smakiem oraz rewelacyjnym działaniem.

Kombucha zwana po polsku kombuczą to orzeźwiający i zdrowotny eliksir otrzymywany poprzez przefermentowanie herbaty (najczęściej czarnej lub zielonej) z cukrem za pomocą "grzyba" kombuchy w symbiozie kolonii bakterii i drożdży. Napój jest słodko-kwaśny, lekko musujący i przypomina w smaku sok jabłkowy.

Zawiera ogromną ilość witamin z grupy B oraz witaminę C i wiele innych cennych witamin oraz kwas mlekowy, octowy, szczawiowy, glukoranowy, masłowy, nukleinowy, aminokwasy i enzymy. Po jego wypiciu czujemy się wzmocnieni i pełni energii. Jest środkiem zapobiegającym wielu chorobom. Skutecznie pomaga w leczeniu raka, działa wspomagająco przy zaburzeniach łaknienia, w przypadkach utraty ostrości wzroku, w chorobach stawów, nerek, wątroby i włosów. Usuwa także z organizmu toksyny, reguluje ciśnienie krwi, stabilizuje poziom cholesterolu oraz ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej.

W tej książce autor wyjaśnia nie tylko czym jest kombucha i jakie ma działanie, ale także jak przygotować z niej zdrowotny eliksir długowieczności. Podpowiada również jak hodować grzyb herbaciany i zadbać o jego świeżość. Ta publikacja uznawana jest za "Biblię kombuchy".

Dla naszego Czytelnika mamy egzemplarz tej książki. Aby go otrzymać wystarczy krótko uzasadnić dlaczego powinniśmy przyznać go właśnie Państwu. Na odpowiedzi czekamy do wtorku, 14 kwietnia do godz. 11 pod adresem akopec@poranny.pl. W treści maila należy podać imię, nazwisko i nr kontaktowy.

Czytaj e-wydanie »

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

r
redakcja

W naszym konkursie książkę wygrała p. Wanda.

Gratulujemy! :)

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3