2/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na...
fot. Maksim Shebeko/123RF

Metalowe tacki

Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na ruszcie, ponieważ grozi to kapaniem tłuszczu lub marynaty na węgle czy wpadaniem w nie kawałków jedzenia. W efekcie powstają opary rakotwórczych związków, które przenikają do żywności. Tłuste mięsa, produkty marynowane i drobne warto piec na tacce, najlepiej stalowej. Ta aluminiowa nie jest polecana zwłaszcza do składników kwaśnych (w marynacie z octem lub sokiem z cytryny, owoców), ponieważ w takim środowisku niepożądane jony glinu szybciej przenikają do jedzenia.

Zobacz również

Oceniamy Jagiellonię za mecz z Nafciarzami. Chwalić się nie ma kim

Oceniamy Jagiellonię za mecz z Nafciarzami. Chwalić się nie ma kim

Piękny gol z rzutu wolnego dał Jadze zwycięstwo

Piękny gol z rzutu wolnego dał Jadze zwycięstwo

Polecamy

Tłumy dzieci na zajęciach Otylia Swim Tour

Tłumy dzieci na zajęciach Otylia Swim Tour

Braki kadrowe w szkołach. Resort edukacji: Mamy wzrost zatrudnienia

Braki kadrowe w szkołach. Resort edukacji: Mamy wzrost zatrudnienia

Transfery. Uwierzycie? Białostoczanin podpisał kontrakt z europejskim gigantem

Transfery. Uwierzycie? Białostoczanin podpisał kontrakt z europejskim gigantem

Dodaj ogłoszenie