3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Chrupiące placki ziemniaczane...
fot. Fot. materiały prasowe

Chrupiące placki ziemniaczane

Składniki
1 kg ziemniaków
cebula
jajko
2 łyżki mąki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Wykonanie
Ziemniaki obrać i dokładnie umyć. Połowę zetrzeć na tarce na najdrobniejszym oczku, a drugą połowę na grubym oczku. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz do smaku, a następnie dokładnie wymieszać. Usmażyć na średnio rozgrzanym oleju (oleju na patelni powinno być ok. 1/2 cm ) z obu stron na złoty kolor.
Przepis Roberta Muzyczki

Zobacz również

Zawijane jagodzianki to niebo w gębie. Z tym przepisem są łatwe. Zobacz film

Zawijane jagodzianki to niebo w gębie. Z tym przepisem są łatwe. Zobacz film

Jagiellonia walczyła, ale znalazła się poza podium

Jagiellonia walczyła, ale znalazła się poza podium

Polecamy

NBA. Denver Nuggets wychodzi na prowadzenie w finale NBA

NBA. Denver Nuggets wychodzi na prowadzenie w finale NBA

Messi o wyborze Interu Miami, ale przede wszystkim o Barcelonie i trochę o PSG

Messi o wyborze Interu Miami, ale przede wszystkim o Barcelonie i trochę o PSG

Dzisiaj Iga Świątek trzeci raz gra o finał Rolanda Garrosa. Gdzie i o której oglądać?

Dzisiaj Iga Świątek trzeci raz gra o finał Rolanda Garrosa. Gdzie i o której oglądać?

Dodaj ogłoszenie