Kurier Poranny

Podlaskie potrawy, dania i ciasta. Kartacze, pierogi, marcinek. Czy znasz je wszystkie? [PRZEPISY]

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [11/15] Poprzednie Następne

Pierogi

Składniki: Ciasto: 1 kg mąki, 1 jajko, 600 ml ciepłej wody, szczypta soli, trochę oleju; Farsz w zależności od rodzaju nadzienia: farsz mięsny – mięso z dziczyzny, cebula, przyprawy; farsz grzybowy – kapusta kiszona, grzyby suszone, cebula, przyprawy; pierogi ruskie – ziemniaki gotowane, twaróg, cebula, masło, sól i pieprz

Sposób przygotowania: Pierogi robione są na cztery różne sposoby: pierogi ruskie, z grzybami, z mięsem i na słodko z jagodami.

Ciekawostki Pierogi były produkowane przez mieszkańców Białowieży i okolic już w okresie międzywojennym.

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3