Kurier Poranny

Podlaskie potrawy, dania i ciasta. Kartacze, pierogi, marcinek. Czy znasz je wszystkie? [PRZEPISY]

Składniki: ziemniaki, jajka, drożdże, mleko, sól, przyprawione mięso mielone. Sposób przygotowania: Ziemniaki tarkujemy, dodajemy jaja i sól do smaku.

wrotapodlasia.pl

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [4/15] Poprzednie Następne

Bliny litewskie

Składniki: ziemniaki, jajka, drożdże, mleko, sól, przyprawione mięso mielone.

Sposób przygotowania: Ziemniaki tarkujemy, dodajemy jaja i sól do smaku. Na rozgrzanej patelni kładziemy masę ziemniaczaną, na to kładziemy mielone mięso, przykrywamy masą ziemniaczaną. Smażymy z obu stron. Przed podaniem polewamy śmietaną.

Przepis został udostępniony przez powiat sejneński.

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3