Podlaskie potrawy, dania i ciasta. Kartacze, pierogi, marcinek. Czy znasz je wszystkie? [PRZEPISY]

red.
Składniki: 2 kg ziemniaków, 4 dkg mąki, 2-3 cebule, 3 kawałki jelita o dł. 40 cm, 100 g słoniny lub podsmażonego boczku, sól, pieprz, majeranek, smalec do pieczenia Sposób przygotowania: Jelita napełnia się luźno farszem z ziemniaków połączonych ze skwareczkami i cebulką, nakłuwa, a następnie całość zapieka się w piecu lub kuchence.
Składniki: 2 kg ziemniaków, 4 dkg mąki, 2-3 cebule, 3 kawałki jelita o dł. 40 cm, 100 g słoniny lub podsmażonego boczku, sól, pieprz, majeranek, smalec do pieczenia Sposób przygotowania: Jelita napełnia się luźno farszem z ziemniaków połączonych ze skwareczkami i cebulką, nakłuwa, a następnie całość zapieka się w piecu lub kuchence. Archiwum
Udostępnij:
Oto lista 14 regionalnych dań, z których słynie woj. podlaskie. Informacje na temat potraw pochodzą z portalu wrotapodlasia.pl

Potrawy i przepisy znajdziesz w naszej galerii:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Materiał oryginalny: Podlaskie potrawy, dania i ciasta. Kartacze, pierogi, marcinek. Czy znasz je wszystkie? [PRZEPISY] - Gazeta Współczesna

Komentarze 4

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

m
mth

"Podlaskie potrawy, dania i ciasta."

- szczególnie sękacz - typowo podlaskie ciasto..

G
Gość

Zaguby przepyszne też z podlasia

G
Gość
27 stycznia, 14:20, Gość:

Tatar, to też Podlaska regionalna potrawa!

chazar to "potrawa".

G
Gość

Tatar, to też Podlaska regionalna potrawa!

Przejdź na stronę główną Kurier Poranny
Dodaj ogłoszenie