Podlasie SlowFest - unikalny festiwal, celebrujący różne dziedziny życia. Ten festiwal to mnóstwo atrakcji teatralnych, filmowych, muzycznych oraz kulinarnych, jakie do 17 września zaplanowane są w Supraślu. A wszystko zgodnie z zasadą ruchu slow: powoli, świadomie, ze smakiem.
Już w najbliższy piątek w białostockim hotelu Cristal odbędzie się elegancka kolacja. Przygotuje ją Łukasz Rakowski, szef kuchni restauracji w hotelu Cristal w Białymstoku. Kilka miesięcy temu wymyślił projekt „Podlaska kuchnia - tradycja w nowej odsłonie”. Łukasz Rakowski współpracuje z lokalnymi producentami, rolnikami i innymi szefami kuchni z regionu. Wykorzystuje np. trawę żubrówkę, szczawik zajęczy, mięso żubra, rokitnik i wiele innych. - Kolację przygotuje też Patrycja Wąsiakowska, która brała udział w drugiej edycji Top Chef - mówi Przemysław Poliński z hotelu Cristal.
Wcześniej, bo o godz. 10 w Centrum Kultury i Rekreacji w Supraślu zaplanowano warsztaty „W poszukiwaniu harmonii ciała z oddechem”. Poprowadzi je Ewa Woźniak. o godz. 18 na deskach Teatru Wierszalin wystąpi poeta Piotr Sommer. A o godz. 20 w Domu Ludowym zostanie wyświetlony film Marcina Dudziaka „Wołanie”.
Rozmowa z Łukaszem Rakowskim, szefem kuchni w Restaurant & Bar Cristal
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?