Pizza Majstry otwiera nowy lokal w centrum Białegostoku. Klimatyczna, pyszna … regionalna (zdjęcia)

Donata Żmiejko
Donata Żmiejko
Właściciele Pizzy Majstry składniki do pizzy kupują we włoskiej hurtowni, ale też  stawiają na składniki i produkty regionalne (sery, świeże warzywa i piwa z Browaru Waszczukowe)
Właściciele Pizzy Majstry składniki do pizzy kupują we włoskiej hurtowni, ale też stawiają na składniki i produkty regionalne (sery, świeże warzywa i piwa z Browaru Waszczukowe) Pizza Majstry
Będą majstrować pizzę w nowym, większym lokalu z ogródkiem przy ulicy Lipowej. W nowym piecu sprowadzonym z włoskiej Sardynii będą wypiekane pizze według przepisów stworzonych przez właścicieli pizzerii. Wśród składników są produkty regionalne.

Wiele osób już poznało smaki pizzy z Pizzerii Majstry, bo była ona wypiekana w małej pizzerii w Białymstoku przy ulicy Białówny. W niedzielę, 5 lipca o godzinie 18 nastąpi oficjalne otwarcie nowego lokalu przy ulicy Lipowej 14.

- Z mężem Pawłem gastronomią zajmujemy się od lat – mówi Natalia Hanusz, właścicielka Pizza Majstry. - Chcieliśmy stworzyć coś wyjątkowego, z dobrymi jakościowo produktami i otworzyliśmy Pizzę Majstry. Przenieśliśmy się do lokalu o większej powierzchni, z nowymi pomysłami.

Stara Pizza Majstry działała od lutego 2019 roku. Właściciele sami tworzyli przepisy, dobierali składniki, dostosowując się do gustu klientów, których przybywało.

- Teraz trochę trwał remont nowego lokalu, ale też uczyliśmy się nowego pieca, wypiekając po kilkanaście placków wieczorami – mówi Natalia Hanusz. - Jesteśmy przygotowani do przyjmowania gości w naszej nowej Pizzerii Majstry.

Czytaj też: Łukaszówka ma nowy sklep w Białymstoku. Nowa odsłona w nowej siedzibie (zdjęcia)

Właściciele Pizzy Majstry składniki do pizzy kupują we włoskiej hurtowni, ale też stawiają na składniki i produkty regionalne (sery, świeże warzywa).

Na co mogą liczyć goście? Oprócz majstrowej pizzy, jest trochę nowości: 5 stolików w lokalu, 3 miejsca przy barze, 5 stolików w ogródku, wino, przekąski, piwo z browaru Waszczukowe. To ostatnie jest warzone na znakomitej wodzie z Puszczy Knyszyńskiej i stawia na naturalność, jakość oraz pomysłowość.

- O piwie wiemy znacznie mniej niż o pizzy, dlatego postanowiliśmy tę kwestię powierzyć profesjonalistom – mówi Natalia Hanusz. - Tak właśnie poznaliśmy ekipę Browaru Waszczukowe.

Oferta majstrowej pizzy jest szeroka, z różnymi składnikami. Naczynia z których będą korzystać goście, wykonała Paulina Horba, której pracownia ceramiczna znajduje się w Ziołowym Zakątku w Korycinach. Naczynia te pasują do pizzy rzemieślniczej.

W firmie będą pracowały 3-4 osoby.

Zobacz też:

Po rankingu najlepszych restauracji wg. użytkowników TripAdvisor.pl, przyszedł czas przyjrzeć się lokalom serwującym pizzę w Białymstoku. Wyniki są aktualne na dzień 17.03.2018. Kliknij w zdjęcia i przejdź do galerii.

TOP 10 pizzerii w Białymstoku według portalu TripAdvisor [ZDJĘCIA]

Ciasto malinowe "Pianka"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny