Pizza Majstry otwiera nowy lokal w centrum Białegostoku. Klimatyczna, pyszna … regionalna (zdjęcia)

Donata Żmiejko
Donata Żmiejko
Właściciele Pizzy Majstry składniki do pizzy kupują we włoskiej hurtowni, ale też  stawiają na składniki i produkty regionalne (sery, świeże warzywa i piwa z Browaru Waszczukowe)
Właściciele Pizzy Majstry składniki do pizzy kupują we włoskiej hurtowni, ale też stawiają na składniki i produkty regionalne (sery, świeże warzywa i piwa z Browaru Waszczukowe) Pizza Majstry
Udostępnij:
Będą majstrować pizzę w nowym, większym lokalu z ogródkiem przy ulicy Lipowej. W nowym piecu sprowadzonym z włoskiej Sardynii będą wypiekane pizze według przepisów stworzonych przez właścicieli pizzerii. Wśród składników są produkty regionalne.

Wiele osób już poznało smaki pizzy z Pizzerii Majstry, bo była ona wypiekana w małej pizzerii w Białymstoku przy ulicy Białówny. W niedzielę, 5 lipca o godzinie 18 nastąpi oficjalne otwarcie nowego lokalu przy ulicy Lipowej 14.

- Z mężem Pawłem gastronomią zajmujemy się od lat – mówi Natalia Hanusz, właścicielka Pizza Majstry. - Chcieliśmy stworzyć coś wyjątkowego, z dobrymi jakościowo produktami i otworzyliśmy Pizzę Majstry. Przenieśliśmy się do lokalu o większej powierzchni, z nowymi pomysłami.

Stara Pizza Majstry działała od lutego 2019 roku. Właściciele sami tworzyli przepisy, dobierali składniki, dostosowując się do gustu klientów, których przybywało.

- Teraz trochę trwał remont nowego lokalu, ale też uczyliśmy się nowego pieca, wypiekając po kilkanaście placków wieczorami – mówi Natalia Hanusz. - Jesteśmy przygotowani do przyjmowania gości w naszej nowej Pizzerii Majstry.

Czytaj też: Łukaszówka ma nowy sklep w Białymstoku. Nowa odsłona w nowej siedzibie (zdjęcia)

Właściciele Pizzy Majstry składniki do pizzy kupują we włoskiej hurtowni, ale też stawiają na składniki i produkty regionalne (sery, świeże warzywa).

Na co mogą liczyć goście? Oprócz majstrowej pizzy, jest trochę nowości: 5 stolików w lokalu, 3 miejsca przy barze, 5 stolików w ogródku, wino, przekąski, piwo z browaru Waszczukowe. To ostatnie jest warzone na znakomitej wodzie z Puszczy Knyszyńskiej i stawia na naturalność, jakość oraz pomysłowość.

- O piwie wiemy znacznie mniej niż o pizzy, dlatego postanowiliśmy tę kwestię powierzyć profesjonalistom – mówi Natalia Hanusz. - Tak właśnie poznaliśmy ekipę Browaru Waszczukowe.

Oferta majstrowej pizzy jest szeroka, z różnymi składnikami. Naczynia z których będą korzystać goście, wykonała Paulina Horba, której pracownia ceramiczna znajduje się w Ziołowym Zakątku w Korycinach. Naczynia te pasują do pizzy rzemieślniczej.

W firmie będą pracowały 3-4 osoby.

Zobacz też:

Po rankingu najlepszych restauracji wg. użytkowników TripAdvisor.pl, przyszedł czas przyjrzeć się lokalom serwującym pizzę w Białymstoku. Wyniki są aktualne na dzień 17.03.2018. Kliknij w zdjęcia i przejdź do galerii.

TOP 10 pizzerii w Białymstoku według portalu TripAdvisor [ZDJĘCIA]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Sytuacja cenowa w branży mięsnej w Polsce

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Kurier Poranny
Dodaj ogłoszenie