W tym samym czasie, w ramach przygotowanej podczas Polagry-Food przestrzeni specjalnej pod nazwą „Smaki Regionów” trwać będzie też promocja produktów regionalnych, w tym także pochodzących z województwa podlaskiego. Gości targowych oraz mieszkańców Poznania lokalnymi specjałami z wszystkich polskich regionów kusić będą producenci żywności wykonanej wg tradycyjnych receptur. Zaprezentowana zostanie także sztuka ludowa, tradycyjne rzemiosło, rękodzieło oraz oferta gospodarstw agroturystycznych.
Na terenie pawilonu „Smaki Regionów” odbędzie się również uroczysty finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Finalistami nominowanymi do nagrody z Podlasia są:
Komin - Biruty Zimnickiej
Pasztet z sandacza z rakami - Tomasza Siergiejewicza
Targi potrwają od 13 do 17 września.
Pensja minimalna 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?