Pasztet białostocki z drobiu - Podlaskie Zakłady Spożywcze Spółdzielnia Pracy

peż
Gotujemy mięso i wątróbkę. Dodajemy moczone bułki i naturalne przyprawy. Mielimy, mieszamy i wkładamy masę... nie do piekarnika, a do puszek.

Bo to, co Państwo właśnie przeczytali, to sposób robienia pasztetu białostockiego z drobiu. Jego niebieskie etykiety i wspaniały smak zna chyba każdy, bo produkt dostępny jest prawie w każdym sklepie regionu. Produkowany jest przez Podlaskie Zakłady Spożywcze - firmę, która powstała w 1953 roku jako Spółdzielnia Pracy. Przez ponad pięćdziesiąt lat spółdzielnia produkowała artykuły spożywcze - od słodyczy poprzez gumę do żucia, wędliny, do konserw mięsnych i pasztetów. To wieloletnie doświadczenie pozwoliło wypracować unikalne metody produkcji według starych sprawdzonych receptur. Przez te lata firma doszła do perfekcji w produkcji pasztetów drobiowych i wieprzowych.
Wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne produkty Podlaskich Zakładów Spożywczych zawdzięczają swojemu naturalnemu składowi bez dodawania jakichkolwiek środków chemicznych. Również w pasztecie białostockim z drobiu znajdziemy suszony koperek, paprykę, szczypiorek, a nie ich sztuczne odpowiedniki. A stosowane tu surowce pochodzą od najlepszych podlaskich producentów.
Termin przydatności do spożycia wszystkich produktów wynosi minimum 12 miesięcy od daty produkcji. Jak to możliwe bez chemicznych konserwantów? Dzięki zastosowaniu metalowych opakowań i poddaniu wyrobów skomplikowanemu procesowi obróbki termicznej, czyli sterowanej komputerowo sterylizacji w nowoczesnym autoklawie.

Wideo

Komentarze 5

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

e
edmund81791

A mi jakoś specjalnie nie podszedł :/. 

 

____________

enova365
G
Gość
W dniu 29.10.2017 o 13:32, Leszek napisał:

Ostatnio brak pasztetu w sklepach co się dzieje

Kup sobie badziewo Drosed zwany pasztetem podlaskim

L
Leszek

Ostatnio brak pasztetu w sklepach co się dzieje

K
Kierowca57

Jest to bez wątpienia najlepszy pasztet w Polsce. Piszę to z pełną odpowiedzialnością, ponieważ jako kierowca zawodowy jeżdżę po całej Polsce i Europie. Nie ukrywam, że pasztet jest bardzo wygodny w trasie. Jadłem różne pasztety, ale jak trafiłem do Białegostoku i kupiłem pasztet z Podlaskich Zakładów Spożywczych to powiem szczerze, że dopiero się przekonałem jak powinien smakować prawdziwy pasztet. W dobie zalewu naszego rynku żywnością wątpliwej, jakości i wyprodukowanej z byle czego z dodatkiem wypełniaczy, polepszaczy smaku i zapachu oraz innych środków chemicznych to aż się chce zawołać – LUDZIE CZYTAJCIE ETYKIETY NA PRODUKTACH.
Brawo Podlaskie Zakłady Spożywcze – tak trzymać.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3