Potrafisz wymienić pięć rodzajów zbóż używanych do produkcji Polskiej Wódki? Wiesz, co oznacza „wypić dla kurażu”? Znaczenie słów "rektyfikacja" i "destylacja" masz w małym palcu? Jeśli tak, to jesteś idealnym kandydatem na przewodnika po Muzeum Polskiej Wódki. To pierwsze tego typu miejsce, które późną wiosną otworzy się w Warszawie. Rekrutacja właśnie wystartowała. Muzeum poszukuje prawdziwych znawców historii Polskiej Wódki, którzy potrafią z pasją opowiadać o jej tradycjach i kulturze.
Muzeum Polskiej Wódki to pierwszy w kraju i na świecie tego typu obiekt poświęcony w całości naszemu narodowemu trunkowi. W jego wnętrzach, oprócz galerii, znajdują się m.in. sala kinowa, Bar Akademii Wódki, gdzie na zwiedzających czekać będą trzy porcje degustacyjne Polskiej Wódki, a za dodatkową opłatą możliwy będzie również udział w warsztatach poświęconych zasadom serwowania wódki i łączenia smaków. W ten sposób muzeum chce edukować i tłumaczyć różnice pomiędzy Polskimi Wódkami produkowanymi z tradycyjnych rodzajów polskich zbóż oraz ziemniaków, a także pokazywać, jak kulturalne picie i smakowanie tego trunku potrafi wydobyć jego głębię.
Osoby zainteresowane pracą w Muzeum Polskiej Wódki szczegóły rekrutacji znajdą tutaj:
Muzeum Polskiej Wódki
Więcej o muzeum i polskiej wódce na stronie: Muzeum Polskiej Wódki
Polub Muzeum Polskiej Wódki na Facebooku:
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?