Znajduje się on w Centrum Parku, w pawilonie najblizszym dworca PKS. Mozna tu zarówno kupić ciasta na wynos, jak i przysiąść przy stoliku przy słodkosciach i kawie.
- Po świętach zamierzamy jeszcze rozszerzyć ofertę o gofry i lody
- mówi nam Paweł Andraka, właściciel firmy.
Firma Cukiernicza „Andraka” powstała w 1987 roku w małym przydomowym zakładzie, zajmując się początkowo wypiekiem jedynie sękaczy. Z czasem oferta była wzbogacana o inne produkty regionalne, takie jak mrowisko, brzoza, marcinek. Wraz z upływem lat i zdobywanym doświadczeniem lista produktów uzupełniła się o inne wyroby cukiernicze, różnego rodzaju ciasta deserowe i pieczone. W 2008 roku powstał nowoczesny zakład produkcyjny, pozwalający na wytwarzanie produktów najwyższej jakości.
Siedziba firmy mieści się w Suchowoli, a jej punkty firmowe są jeszcze w Dąbrowie Białostockiej i Białymstoku (w Centrum Parku i w Podlaskiem Centrum Rolno-Towarowymprzy ul. Gen. Władysława Andersa, box 1A).