MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Mrowiska i sękacze od Andraki już w Białymstoku

(peż, jul)
Znana (przede wszystkim z produkcji wyśmienitych sękaczy) firma cukiernicza z Suchowoli - Cukiernia Andraka - otworzyła drugi swój punkt firmowy w Białymstoku.

Znajduje się on w Centrum Parku, w pawilonie najblizszym dworca PKS.  Mozna tu zarówno kupić ciasta na wynos, jak i przysiąść przy stoliku przy słodkosciach i kawie.

- Po świętach zamierzamy jeszcze rozszerzyć ofertę o gofry i lody

- mówi nam Paweł Andraka, właściciel firmy. 

Firma Cukiernicza „Andraka” powstała w 1987 roku w małym przydomowym zakładzie, zajmując się początkowo wypiekiem jedynie sękaczy. Z czasem oferta była wzbogacana o inne produkty regionalne, takie jak mrowisko, brzoza, marcinek. Wraz z upływem lat i zdobywanym doświadczeniem lista produktów uzupełniła się o inne wyroby cukiernicze, różnego rodzaju ciasta deserowe i pieczone. W 2008 roku powstał nowoczesny zakład produkcyjny, pozwalający na wytwarzanie produktów najwyższej jakości.

Siedziba firmy mieści się w Suchowoli, a jej punkty firmowe są jeszcze w Dąbrowie Białostockiej i Białymstoku (w Centrum Parku i w Podlaskiem Centrum Rolno-Towarowymprzy ul. Gen. Władysława Andersa, box 1A).

and

and

andraka

Wróć na poranny.pl Kurier Poranny