Łukasz Rakowski szef kuchni w Restaurant & BarCristal: Po inspiracje jadę nawet do RPA, ale Wigilia powinna być tradycyjna

Czytaj dalej
Fot. Anatol Chomicz
Ewa Wyrwas

Łukasz Rakowski szef kuchni w Restaurant & BarCristal: Po inspiracje jadę nawet do RPA, ale Wigilia powinna być tradycyjna

Ewa Wyrwas

O tym, że grilluje się zarówno w Białymstoku, jak i Kapsztadzie i o tym, dlaczego nie przygotuje pierogów na Wigilię, opowiada Łukasz Rakowski, szef kuchni w Restaurant & BarCristal.

Proszę mi powiedzieć, czego miłośnik lokalnej kuchni i podlaskich klimatów szukał w RPA?

Poznawałem wina, a niejako przy okazji poznawałem tamtejszą kuchnię. I szukałem nowych doświadczeń, inspiracji kulinarnych. Ja wiem, że to może trochę dziwnie brzmi, że szukam ich aż w RPA…

Dlatego pytam! Chciałam zapytać, jak tylko dowiedziałam się o pana wyprawie do Kapsztadu. Bo mnie, szczerze mówiąc, hasło „kuchnia RPA” nie mówi nic. Do tej pory kojarzyło mi się wyłącznie z winami.

Pozostało jeszcze 91% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Ewa Wyrwas

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.