Lody Bonano kręcą się coraz lepiej

Redakcja
Lody Bonano kręcą się coraz lepiejWiększość nowych lodziarni powstanie w nadmorskich kurortach turystycznych. Będą tam uruchomione koncepty Bonano Holiday, które z założenia działają tylko w okresie sezonu wakacyjnego od czerwca do końca sierpnia.
Lody Bonano kręcą się coraz lepiejWiększość nowych lodziarni powstanie w nadmorskich kurortach turystycznych. Będą tam uruchomione koncepty Bonano Holiday, które z założenia działają tylko w okresie sezonu wakacyjnego od czerwca do końca sierpnia.
W tym roku lodowe „świderki” sprzedawane pod logo Lody Bonano będą dostępne w ponad 200 miejscach w kraju.

Białostocka firma, która stworzyła największą franczyzową sieć lodziarni w Polsce nie zwalnia tempa rozwoju i otwiera kolejne punkty sprzedaży.

W 2014 roku na rynku działało 175 punktów sprzedaży  Lodów Bonano. Od zakończenia poprzedniego sezonu trwały jednak intensywne rozmowy z kolejnymi przedsiębiorcami zainteresowanymi rozpoczęciem tego typu działalności.

- Dotychczas podpisaliśmy 32 nowe umowy, ale na tym nie koniec. Mamy informacje o kolejnych zainteresowanych.Sezon rusza wraz z nadejściem pierwszy ciepłych, wiosennych dni a rozkręca sie na dobre w czerwcu. Jest więc jeszcze dość czasu, aby zdecydować się na otwarcie własnej lodziarni w ramach proponowanego przez nas konceptu – mówi Anna Kiryluk, odpowiedzialna za rozwój sieci franczyzowej Lody Bonano.

Blisko połowa spośród nowych lodziarni to punkty otwierane przez dotychczasowych franczyzobiorców.
Większość nowych lodziarni powstanie w nadmorskich kurortach turystycznych. Będą tam uruchomione koncepty Bonano Holiday, które z założenia działają tylko w okresie sezonu wakacyjnego od czerwca do końca sierpnia.

- Oprócz wspomnianej „wersji wakacyjnej” naszego biznesu do dyspozycji franczyzobiorców pozostają również trzy pozostałe typy współpracy: w lokalu dedykowanym specjalnie dla lodziarni, jako wydzielona lodowa strefa w istniejącym już punkcie gastronomicznym – np. w restauracji oraz w formie lodowej wyspy w galerii handlowej – przypomina przedstawicielka sieci.

Zdecydowanym na wejście do sieci franczyzowej, firma udziela wsparcia w zakresie znalezienia i wyboru odpowiedniej lokalizacji, dostosowania lokalu i przeszkolenia sprzedawców. Dzięki temu, zdaniem Anny Kiryluk, w praktyce wystarczy miesiąc na uruchomienie działalności.

Lodziarnie Lody Bonano oferują ponad 30 rodzajów lodów tzw. „świderków” w różnych smakach i wielu formach. Dodatkowo, niektóre punkty posiadają w sprzedaży również shake'i, jogurty i granity. Sieć sprzedaje lody produkowane przez spółkę Multi-Ice specjalnie dla potrzeb marki Lody Bonano. W lokalach działają polskie maszyny do lodów Hard-Ice.

Pierwsze lodziarnie tej sieci powstały w 2003 roku w Białymstoku.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie