Podczas gali ich wręczenia, za zajęcie I miejsca, medal z popiersiem dra hab. Wojciecha Tuszyńskiego przyznany został mleku Łaciate Świeże 2% oraz Jogurtowi Greckiemu.
Cztery zespoły arbitrów dokonały oceny sensorycznej, oceny znakowania, estetyki i funkcjonalności oraz ewentualnych dodatkowych informacji na opakowaniu. Po ocenieniu wielu zgłoszonych do konkursu produktów zespoły superarbitrów i arbitrów wyłoniły finalistów.
Spółdzielnia Mleczarska MLEKPOL w konkursie otrzymała aż dwa wyróżnienia, a mianowicie w kategoriach: mleko spożywcze o zawartości tłuszczu powyżej 1,5% i nie większej niż 2,5% oraz jogurt naturalny typu greckiego.
W skład Komisji Superarbitrów weszli: prof. dr hab. Józefa Chrzanowska, prof. dr hab. Andrzej Lenart, mgr inż. Marek Murawski, prof. dr hab. Jan Pikul, prof. dr hab. Arnold Reps, prof. dr hab. Stefan Ziajka i mgr inż. Hanna Bogdańska-Zaręba, którym przewodniczył prof. dr hab. Bogusław Staniewski.
Źródło: SM Mlekpol
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?