Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Stare Bogaczowice przed II wojną światową

Stare Bogaczowice przed II wojną światową

Wilfredo Leon zagra w Polsce. Sensacyjne wieści!

GORĄCY TEMAT
Wilfredo Leon zagra w Polsce. Sensacyjne wieści!

Polecamy

Mahonia już zaczyna kwitnąć. Sprawdź, kiedy ją przyciąć

Mahonia już zaczyna kwitnąć. Sprawdź, kiedy ją przyciąć

Zmarł były prorektor Uniwersytetu w Białymstoku

Zmarł były prorektor Uniwersytetu w Białymstoku

LM piłkarzy ręcznych. Polski akcent w drużynie z Paryża. ''Chętnie wracam do Płocka''

LM piłkarzy ręcznych. Polski akcent w drużynie z Paryża. ''Chętnie wracam do Płocka''