Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kolory jazzu i podlaskie smaki jesieni. Podlaska kuchnia w Brukseli

(mg)
promuje się w Parlamencie Europejskim w Brukseli
promuje się w Parlamencie Europejskim w Brukseli sxc.hu
Kolory jazzu i podlaskie smaki jesieni to to część imprezy promującej województwo podlaskie Parlamencie Europejskim. W Brukseli odbędzie się degustacja naszych regionalnych potraw.

Sery korycińskie, sękacze, ogórki kiszone, kulebiak z kapustą, kindziuk. To tylko niektóre specjały podlaskiej kuchni, jakie będą serwowane w Brukseli.

Degustacja regionalnych potraw to część imprezy promocyjnej pod hasłem "Kolory jazzu i podlaskie smaki jesieni", która we wtorek o godz. 18 rozpoczęła się w Parlamencie Europejskim. Nasze województwo organizuje ją wspólnie z profesor Danutą Hübner, przewodniczącą Komisji Rozwoju Regionalnego PE.

Podlaska kuchnia została połączona z jazzem w wykonaniu grupy Rybacka Quintet. Zagra ona muzykę Krzysztofa Komedy z filmów Romana Polańskiego. Fragmenty tych filmów będą wyświetlane na telebimach.

- Zdecydowana większość zaproszonych gości potwierdziła swoją obecność. To przedstawiciele instytucji unijnych, zaprzyjaźnionych organizacji, które mają swoje siedziby w Brukseli - mówi Magdalena Łyżnicka-Sanczenko z urzędu marszałkowskiego. Goście obejrzą również zdjęcia podlaskich fotografików.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny