Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Coraz bliżej matury. Kiedy pierwsze egzaminy?

Coraz bliżej matury. Kiedy pierwsze egzaminy?

Kibice na meczu Arka - Wierna. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Kibice na meczu Arka - Wierna. Byliście? Szukajcie się na zdjęciach

Polecamy

Reprezentacja Polski rozpoczęła przygotowania do Paryża. Prawie połowa nieobecna

Reprezentacja Polski rozpoczęła przygotowania do Paryża. Prawie połowa nieobecna

Ogromne zmiany w ekipie Red Bulla. Odejdzie osoba mocno związana z mistrzem świata

Ogromne zmiany w ekipie Red Bulla. Odejdzie osoba mocno związana z mistrzem świata

Lech zmienia trenera. Który kandydat najlepszy? Zagłosuj w sondzie

Lech zmienia trenera. Który kandydat najlepszy? Zagłosuj w sondzie