Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kabo. Tu pachnie prawdziwą, polską kiełbasą.

Agnieszka Zalewska [email protected] Fot. Wojciech Wojtkielewicz
Sukces tego produktu oparty jest na recepturze, która nie zmienia się od lat – mówił Anatol Borowik, prezes firmy Kabo odbierając od Piotra Wąsikowskiego, redaktora naczelnego „Kur

iera Porannego”, certyfikat jakości Nasze Dobre Podlaskie za suchą, kruchą i zakręconą na pętelkę kiełbasę biebrzańską

Zakład Mięsny Kabo Sp.J. położony jest w Choroszczy. Jest to nowoczesne przedsiębiorstwo, produkujące wędliny z mięsa wieprzowego i drobiowego. Zakład posiada uprawnienia do handlu na wszystkich rynkach krajów Unii Europejskiej. Zdolności produkcyjne zakładu wynoszą 20 ton wyrobów na dobę. Firma zatrudnia ponad 100 osób, głownie w młodym wieku. Od założenia spółki w 1992 r. jego właścicielami są Anatol Borowik i Wiaczesław Karpieszuk. Kiełbasa biebrzańska nie jest jedyną suchą wędliną rodem z Kabo. W gamie produktów suchych lub podsuszanych są np. tak znane wyroby, jak: bindyga, krakowska sucha wieprzowa, krakowska sucha z indyka czy kabanosy drobiowe. Drugą grupą asortymentową Kabo, bardzo szybko zdobywającą klientów, jest garmażerka. Są tu wyroby typowo domowe, takie jak: oscylopek, galantyna z kurczaka czy pasztet z żurawiną.

 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny