MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia,...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Aby oczyścić grzyby przeznaczone do bezpośredniego spożycia, marynowania lub zamrożenia należy:

> zabezpieczyć dłonie rękawiczkami foliowymi
> wypłukać grzyby pod bieżącą wodą
> resztę zanieczyszczeń zeskrobać ostrym nożykiem
> delikatne grzyby przetrzeć ściereczką
> obciąć spód trzonka i wykroić brzydkie miejsca

Jeśli planujemy ususzyć grzyby, przy czyszczeniu nie powinniśmy używać wody. Nie należy także grzybów moczyć. Zamiast płukania - przetrzyjmy je delikatnie ściereczką lub ręcznikiem papierowym.

Zobacz również

Udane piątkowe popołudnie na osiedlu Karsznice. Zobaczcie, jak było na pikniku

Udane piątkowe popołudnie na osiedlu Karsznice. Zobaczcie, jak było na pikniku

Miłosz Redzimski pokonał Alvaro Roblesa i wystąpi na igrzyskach olimpijskich w Paryżu

Miłosz Redzimski pokonał Alvaro Roblesa i wystąpi na igrzyskach olimpijskich w Paryżu

Polecamy

Prof. Marek Gzik: Siedem miliardów złotych więcej na badania i rozwój polskiej nauki

Prof. Marek Gzik: Siedem miliardów złotych więcej na badania i rozwój polskiej nauki

Nowa inwestycja Grupy Mlekovita otwarta. Zobacz zdjęcia!

Nowa inwestycja Grupy Mlekovita otwarta. Zobacz zdjęcia!

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety