Hotel Cristal. Niezwykła kolacja z sześciu dań

Artykuł sponsorowany

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)
Oglądamy film o szefie legendarnej restauracji, a później trafiamy na kolację inspirowaną tym obrazem: sześć dań, przygotowanych przez trzech szefów kuchni.

To nie kadr z filmu. To propozycja na niedzielny wieczór, jaką przygotował hotel Cristal.

Kolacja w formie 6-daniowego menu degustacyjnego była inspirowana filmem: NOMA: my perfect storm. Poprzedzona będzie premierową projekcją tego filmu w kinie Forum.

Kolacja zostanie przygotowana przez trzech szefów kuchni:

Łukasza Rakowskiego z Restaurant & Bar Cristal,
Michała Arciszewskiego z restauracji Prowincja z Supraśla,
Łukasza Dutkowskiego z restauracji Stara Szkoła z Sokółki.

A w menu m.in. przystawka (szczupak/proso/dzika róża, żubr/szpik/borowik), zupa (pasternak/rydze/słonecznik), sornet z rokitnika, danie główne (kaszanka z karpia/rzepa/papryka, sarna/żurawina/pszenica), deser (biała kawa/borówka/adwokat).

Do tego sommelier Wiesław Wysokiński zaprezentował wina, specjalnie dobrane do poszczególnych potraw z menu.

Kolację poprzedziła białostocka premiera pełnometrażowego filmu dokumentalnego „Noma. My Perfect Storm” Pierra Deschampsa o wyjątkowej osobie - René Redzepim, szefie kuchni legendarnej restauracji Noma w Kopenhadze.

Dodaj ogłoszenie