Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Hokus Pokus. Tu zjesz dokładnie tyle, ile chcesz

Redakcja
Szybko, smacznie, zawsze świeżo. Nowy Hokus Pokus to lokal samoobsługowy, urządzony w nowoczesnym stylu. To świetne miejsce na szybki lunch czy tradycyjny, dwudaniowy obiad.
Szybko, smacznie, zawsze świeżo. Nowy Hokus Pokus to lokal samoobsługowy, urządzony w nowoczesnym stylu. To świetne miejsce na szybki lunch czy tradycyjny, dwudaniowy obiad.
W samym centrum miasta powstał nowy lokal - dla zabieganych, ale stawiających na smak i dobrą jakość.

Obiady - dania mięsne, jarskie, ryby, sałatki, surówki i zupy. Do tego ciepłe i zimne napoje. Nowy lokal Hokus Pokus znajduje się w samym centrum Białegostoku - przy ul. Lipowej 37.

To lokal dla tych, którzy chcą szybko i smacznie zjeść. Urządzony ascetycznie, ale z gustem: przestrzenne wnętrze, przyjazne, jasne pastelowe kolory, schludne stoliki, wygodne, proste krzesła i lada, gdzie w bemarach grzewczych czekają gotowe potrawy. Każdy znajdzie tu coś dla siebie, bo codziennie serwowanych jest około 30 różnych potraw: zarówno wegetariańskich, jak i mięsnych.

Menu codziennie się zmienia, ale często serwowane są tu na przykład kotlety włoskie, roladki z kurczaka w sosie szpinakowym, devolaye z masełkiem czosnkowym, krokiety z mięsem lub z grzybami, schab w sosie pieprzowym, naleśniki. Do tego zupy, chłodniki, sałatki, różnorodne surówki ze świeżych warzyw, warzywa gotowane. No i wielki wybór dodatków: ziemniaki opiekane, kasza gryczana, kopytka, kluski śląskie, kiszka i babka ziemniaczana, kartacze ryż zapiekany z warzywami... Potrawy są przygotowywane codziennie na bazie świeżych produktów i utrzymywane w optymalnych warunkach w podgrzewanych bemarach i ladach chłodniczych.

===W dzisiejszej ofercie na sweetdeal.pl/bialystok: 5 zł zamiast 15 zł za 350g dowolnie wybranego jedzenia na wagę w nowo otwartym samoobsługowym lokalu Hokus Pokus ===

Oferta nowego Hokus Pokus jest skierowana do tych, którzy mają chwilę przerwy w pracy i chcą wyskoczyć na szybki lunch, jak i tych, którzy wolą tradycyjny dwudaniowy obiad. To też świetne miejsce dla rodzin z dziećmi, które mogą pobrykać w specjalnie dla nich przygotowanym kąciku z zabawkami.

Nowe Hokus Pokus różni się jednak od innych lokali działających w Białymstoku pod tą marką. To nie restauracja ze sztywnym menu, ale raczej nowoczesny bar szybkiej obsługi. Nowoczesny - ze względu na wystrój wnętrza, ale też pod względem zastosowanych tu rozwiązań. Bo samoobsługa znaczy tutaj zupełnie coś innego niż w tradycyjnych lokalach tego typu.

Tu nie ma sztywno ustalonych porcji. Każdy klient sam decyduje o tym, co chce zjeść, z jakimi dodatkami to połączyć, no i co najważniejsze - jaką wielkość ma mieć jego porcja. Jak to możliwe? Potrawy w Hokus Pokus są wyłożone na zasadzie szwedzkiego stołu. Na koniec klient po prostu waży swój posiłek. Płaci zawsze tyle samo - 2,90 zł za 100 gramów posiłku.

Hokus Pokus przy ul. Lipowej 37 w Białymstoku czynne jest codziennie od poniedziałku do niedzieli w godzinach 10-20, a w ostatniej godzinie pracy (19-20) na gości codziennie czeka świetna promocja - 50-procentowy rabatu na posiłki z lady samoobsługowej.

Pierwszy lokal Hokus Pokus z nowym systemem sprzedaży jedzenia na wagę powstał niespełna miesiąc temu w Centrum Handlowym Alfa w Białymstoku.

Szef kuchni poleca

Golonka pieczona w piwie

b>Składniki:
- golonka na osobę około 300-350 g
- marchew
- cebula
- kilka ząbków czosnku
- sól
- pieprz
- majeranek
- piwo jasne pół litra

Sposób przyrządzenia:
Umyta golonka trafia do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kilka liści laurowych, ziaren pieprzu oraz troszkę soli. Warzywa obrane, kroimy na mniejsze cząstki, grillujemy z dodatkiem czosnku aż do zarumienienia się - łączymy je z golonką. Garnek stawiamy na małym ogniu, gotujemy około dwóch godzin. Po tym czasie wyciągamy golonkę z wywaru i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość zalewamy wywarem z warzywami oraz piwem, dodajemy przyprawy. Pieczemy około godziny w temperaturze 200 stopni cały czas polewając wywarem, aż do momentu, kiedy mięso w środku będzie miękkie, a skórka przypieczona. Najlepiej smakuje podana z zasmażaną kapustą lub z musztardą i chrzanem.

Smacznego!

Wypromuj swój lokal!

Zapraszamy do umieszczenia swojej oferty na Sweetdeal.pl. Na Państwa pytania czeka Julian Jarewicz, specjalista ds. produktu SweetDeal
- tel.: 500 324 550
- e-mail: [email protected]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poranny.pl Kurier Poranny