Mowa o hali mięsnej przy ulicy Bema. Latem poinformowaliśmy, że dalszy handel mięsem z rozbioru gospodarczego nie będzie tu możliwy. Bo przepisy weterynaryjne, które zaczną obowiązywać od nowego roku, na to nie pozwalają.
Hala należy do PSS Społem. Firma opracowała koncepcję, która pozwoliłaby sprzedawcom zostać na dotychczasowym miejscu. Jeśli kupcy się zgodzą, hala zostanie przerobiona na osobne, zamknięte sklepiki. Sprzedawane byłoby w nich mięso pochodzące z uboju pod nadzorem weterynaryjnym.
- Jeśli kupcy się zgodzą, to hala zostanie przerobiona i wiosną sklepiki mogłyby ruszyć - mówi Dąbrowski.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?