1/5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowany kurczak z mango i wędzoną papryką...
fot. Polsat Food Network

Grillowany kurczak z mango i wędzoną papryką

(Kulinarne podróże z Guyem Fierim, od poniedziałku do piątku o 19:00 i 19:30)

Składniki:

* 250 g pokrojonego mango

* 70 g posiekanej kolendry

* 3 łyżki mielonej, wędzonej papryki

* 2 łyżki octu ryżowego

* 4 zmiażdżone ząbki czosnku

* 2 łyżki soku z cytryny

* 1 łyżka oliwy z oliwek

* 2 łyżeczki soli

* 1 łyżeczka pieprzu

* 1 kg pałek i udek z kurczaka

Sposób przygotowania:

1. Mango, kolendrę, wędzoną paprykę, ocet ryżowy, czosnek, sok z cytryny i oliwę z oliwek zblenduj na gładką pastę. Przypraw solą i pieprzem do smaku.

2. W połowie przygotowanej pasty obtocz kurczaka i marynuj przez 6 godzin w lodówce. Pozostałą część sosu przelej do małego garnuszka i podgrzewaj do zredukowania. Po 15 minutach ściągnij z gazu.

3. Na rozgrzanego grilla przełóż kurczaka. Grilluj przez 20-25 minut obracając mięso, co 5 minut.

4. Podawaj z sosem mango.

Zobacz również

To lepsze niż memy! Nauczyciel płakał, jak sprawdzał

To lepsze niż memy! Nauczyciel płakał, jak sprawdzał

Targi Minerałów i Biżuterii - Skarby Ziemi. Jest co oglądać i kupować

Targi Minerałów i Biżuterii - Skarby Ziemi. Jest co oglądać i kupować

Polecamy

Mistrz Kubica zakończył sezon ELMS na drugim miejscu

Mistrz Kubica zakończył sezon ELMS na drugim miejscu

Athletic Bilbao krok od pobicia 25-letniego rekordu

Athletic Bilbao krok od pobicia 25-letniego rekordu

Zobacz, jak Pudzian zdemolował Bombardiera. Jeszcze zawalczy o pas? [WIDEO]

Zobacz, jak Pudzian zdemolował Bombardiera. Jeszcze zawalczy o pas? [WIDEO]

Dodaj ogłoszenie