MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest...
fot. dolgachov/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy cukrzyk może jeść mięso grillowane?

Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest związane ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 (T2D) – tak wynika z badania opublikowanego online w Diabetes Care. Dodatkowo grillowane mięsa często są marynowane, przez co możemy zupełnie nieświadomie spożywać duże ilości cukru.

Zobacz również

Funkcjonariusze W-MOSG mają nowego komendanta

Funkcjonariusze W-MOSG mają nowego komendanta

Lekkoatleci rywalizował w Pile w Ogólnopolskim Mityngu Kwalifikacyjnym [ZDJĘCIA]

Lekkoatleci rywalizował w Pile w Ogólnopolskim Mityngu Kwalifikacyjnym [ZDJĘCIA]

Polecamy

Alkohol zdrowy na serce? Ten mit zabija. Nawet czerwone wino może prowadzić do zawału

Alkohol zdrowy na serce? Ten mit zabija. Nawet czerwone wino może prowadzić do zawału

Z centrum Białegostoku znika część zabytkowej fabryki

Z centrum Białegostoku znika część zabytkowej fabryki

Uczniowie i studenci mogą więcej dorobić do renty rodzinnej. Ile?

Uczniowie i studenci mogą więcej dorobić do renty rodzinnej. Ile?